Filat despre interceptări: „Nici nu am ascultat această mizerie. Mă aştept şi la alte provocări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Premierul Vlad Filat nu a confirmat sau infirmat autenticitatea convorbirilor telefonice dintre el şi şeful Fiscului, Nicolae Vicol, care au ajuns în presă.

Liderul PLDM nu exclude că înregistrările care au fost expediate presei de persoane anonime sunt trucate, dar spune că nici măcar nu le-a ascultat. În acelaşi timp, premierul a evitat să răspundă dacă îi dădea indicaţii pe linie de partid şefului Fiscului, Nicolae Vicol.

„În fiecare zi primesc petiţii şi sunt informat asupra diferitor situaţii. Eu nu sunt spectator, dau şi indicaţii. La baza lor stau analize, calcule. Unele convorbiri se fac în situaţii de încordare maximă, dar cei care se ocupă de interceptări într-un mod laş, pot pot să ajungă şi la trucaje. Descalific această abordare şi aş vrea ca lupta politică să fie dată prin instrumente politice. Ancheta trebuie să stabilească legalitatea, autenticitatea, inclusiv dacă aceste interceptări sunt sau nu trucate. Eu nici nu am ascultat această mizerie. Dacă aş urmări potlogoriile pe care le fac oponenţii mei politici, nu aş avea timp de muncă“, a spus liberal-democratul.

El a sugerat că aceste scurgeri de informaţii ar fi fost puse la cale de Partidul Democrat, la fel ca şi descinderile ofiţerilor anticorupţie la Guvern şi Fisc şi dosarele deschise pe numele a doi miniştri liberal-democraţi.

„Când am ajuns în situaţia în care să dă buzna cu măşti pe faţă, în casele oamenilor, la Guvern, premierul este interceptat, asta înseamnă că oricine, inculisiv oamenii simpli sunt interceptaţi. Situaţia este foarte gravă. Încă de Crăciun, v-am spus că vor urma dosare şi şantaj. Mă aştept şi la alte provocări şi mizerii. Eu nu mă voi opri şi nu înţeleg de ce nu înţeleg asta şi cei care instrumentează această operaţiune. Cei care se amuză acum, să nu se bucure prea devreme pentru că jertfa următoare pot fi chiar ei“, a declarat Vlad Filat.

El nu crede că este întâmplător faptul că dosarul întreprinderii Metalferos a fost ridicat de la Fisc imediat după ce instituţia a anunţat că percheziţiile ofiţerilor anticorupţie au coincis cu verificările efectuate de către inspectorii fiscali la această companie, unde au fost descoperite fraude-record pentru Republica Moldova. Premierul afirmă că a sesizat de mai multe ori Centrul Anticorupţie cu referire la încălcările admise de această întreprindere, dar fără rezultat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite