Filat contraatacă. Fostul premier a depus o plângere penală împotriva lui Ilan Shor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat îl atacă pe Shor în judecată FOTO Alexandru Tarlev
Vlad Filat îl atacă pe Shor în judecată FOTO Alexandru Tarlev

Fostul premier Vlad Filat consideră că informaţiile prezentate de omul de afaceri Ilan Shor procurorilor moldoveni, care au stat la baza reţinerii şi apoi arestării sale sunt false.

Potrivit avocatului lui Vlad Filat, Igor Popa, Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva lui Ilan Shor prin care menţionează că omul de afaceri a depus declaraţii false şi mincinoase. „Au fost anexate şi acte care confirmă acest lucru”, a precizat Popa.

Popa a făcut acest anunţ, duminică, imediat după pronunţarea deciziei Judecătoriei Buiucani, prin care deputatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Omul de afaceri Ilan Shor s-a autodenunţat pe 12 octombrie, iar o zi mai tărziu a scris detaliat pe zece pagini despre câţi bani şi în ce condiţii au fost transmişi, direct sau prin diferite sceheme frauduloase în care au fost implicate băncile furate, fostului premier al Republicii Moldova Vlad Filat, pentru a obţine protecţie în dezvoltarea afacerilor sale. Potrivit acestuia, în perioada 2010-2014 Filat ar fi extorcat şi obţinut de la actualul primar de Orhei bani şi bunuri în valoare de 250 milioane de dolari.

Judecătoria Buiucani a decis: Vlad Filat a fost arestat pentru 30 de zile

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri