Experiment. Reporterul nostru a mers la o clarvăzătoare cu pozele lui Vanea Pisateli şi Ion Ţiriac jr. Vedeţi ce a ieşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cartomantie

Doamna Rodica este una dintre clarvăzătoarele din Chişinău care vindecă de rău cu rugăciuni puternice şi cu ajutorului lui Dumnezeu. Ea desface farmecele, blestemele, cununiile legate, aduce persoana iubită înapoi, împacă familii, descântă problemele de beţie, amorţirile de mâini şi de picioare, dureri de cap.

Vă aduce spor în casă şi plecări peste hotare în timp de 3-9 zile. Spune trecutul, prezentul şi viitorul, garantat 100%. Toate acestea doar uitându-se la o fotografie.

Am vrut să verificăm puterile doamnei Rodica şi am ales trei imagini ale unor persoane cunoscute: Ion Ţiriac junior, Petru Gîlcă, alias Micu, liderul unei grupări criminale din Republica Moldova şi interlopul Ion Druţă, alias Vanea Pisateli. Fiecare dintre vedetele de mai sus a primit un rol: Ion Ţiriac junior l-am prezentat drept iubit, Petru Gîlcă a intrat fără voie în postura de tată dispărut, iar pe Ion Druţă l-am transformat într-un frate cu probleme legate de alcool.

Doamna Rodica a picat primul test: nu a recunoscut nici una din persoanele de mai sus. De dragul adevărului trebuie să spunem că fotografia lui Ion Ţiriac junior i-a sărit în ochi – a spus că nu este din Republica Moldova. Ceea ce a venit să întărească povestea prietenului din România, cu o relaţie răcită din cauza distanţei.

Ion Ţiriac junior, avocat

Procedura magică este destul de simplă: un pachet de cărţi de joc împărţit în trei, cărţi care apoi sunt răspândite pe o masă conform misteriosului meşteşug al cartomanţiei. Prima concluzie a fost una clasică: am cununiile legate de către o duşmancă răuvoitoare, care nu vrea să fiu alături de Ion Ţiriac junior. „Ţie cineva ţi-o făcut nişte cununii legate. Este o parte femeiască care ţi-o vrut numai rău, adică te-o văzut cu ochi strâmbi. Şi ţi-o făcut de la 12 morminte nişte cununii legate. Parcă a fost tot normal şi brusc neclarităţi, certuri de la nimica toată.” Recunosc acest trecut trist – răceala în dragoste a apărut din nimic. Se mai uită o dată la fotografia presupusului iubit şi trage concluzia: „Mie cartea îmi arată că el e în haine de stat”. Trebuie să confirm că este avocat şi primesc încurajarea că aşa-zisul iubit e un om mare. Nimic nou, ştiam deja asta.

Iar doamna Rodica merge mai departe: „Cartea arată foarte mult că tu cu partea asta bărbătească poţi să fii. Dar de la cununiile astea legate pe tine te stopează de la toţi bărbaţii, te dau la o parte. Tu nu poţi să fii cu o persoană oarecare, care să îl iubeşti şi să te iubească. În primul rând cartea arată să te curăţi de răul acesta, să-l dai la o parte.” Nicio îndoială, răul trebuie îndepărtat – însă problemele sunt mult mai multe.

Tatăl dispărut

Cărţile îi arată doamnei Rodica că între părinţi există o răceală. Îi spun povestea pregătită dinainte: tata a plecat în străinătate din 2010 şi de ceva vreme nu mai avem nicio veste de la el, aş vrea să ştiu dacă vede în cărţi ce s-a întâmplat cu el. Imaginea interlopului Petru Gîlcă alias „Micu” o inspiră probabil să spună că ”el are cu nişte oameni de stat probleme. Ori cu medici, ori cu poliţia sau ceva de genul acesta. Are probleme mari”. Pe lângă problemele cu poliţia apare şi veşnica femeie care sparge case: „Dar iată o femeie în vârstă a vrut s-o vadă pe mama ta în rău, s-o vadă plângând. Parte femeiască i-a făcut ei rău. Ea vrea s-o facă pe mama ta să se distrugă: şi de bărbat, şi copilul să bea”. Se mai uită o dată în cărţi şi vede că situaţia este chiar gravă: „Mie cartea îmi arată. Ascultă la mine draga mea, ce nu-mi place mie în cărţile tale. Partea asta bărbătească nu vede în senin (referindu-se la fratele Ion Druţă – „Vanea Pisateli”). Partea asta femeiască vrea ca din făcăturile astea s-o vadă pe mama distrusă. El a avut sau are o problemă cu o femeie.”

Din nou femeia, dar şi soluţia

Problemele presupusului frate cu femeile sunt mari. „Fratele tău nu e cu o parte femeiască cu care să fie stabil. Fratele tău nu este cu o femeie cu care să aibă casă, masă, să vie lumea, să se ducă, să cunune, să boteze, să vie cineva să bea un ceai la masa lui. Deoarece îs făcături puternice. Şi drumul acesta să nu-l iai şi tu. Să ajungi la ani mari şi să fii tot aşa. M-ai înţeles?”

Ghicitul propriu-zis nu durează foarte mult şi începe oferta pentru soluţia magică: „Cartea ta arată că de acum îi posibil să scoţi, să cureţi răul. De exemplu, eu curăţ răul, fac să fie tot normal. Dacă eu pot să fac, eu lucrez cu dovezi şi cu garanţii. Dacă nu pot să fac, eu spun că nu pot să fac. Şi cum a făcut femeia ceea vrăji, apoi e cu magie neagră. Eu fac cu albă, fac bine, dar ea face cu neagră”. Ideea de garanţii în domeniul magiei este tentantă, aşa că încerc să aflu mai multe. Răspunsul vine mai degrabă evaziv: „Eu lucrez cu garanţii şi cu dovezi. Cu ochii tăi vezi. Dacă vrei şi lucrul cel rău ţi-l scot din tine şi ţi-l arăt. (...)Garanţii dăm că într-adevăr eu desfac şi se vede cu ochii tăi cum se rezolvă probleme tale. Dar, numaidecât apucă-te acum, cât este devreme, că dacă laşi mai mult, pe azi, pe mâine, tare mult ai să pierzi. Ai să-ţi muşti mâinile şi ai să spui: Doamne, de ce n-am ascultat? Ai să ajungi la 40 de ani şi ai să zici că n-ai un bărbat, n-ai un copil.” Nu sunt foarte limpezi garanţiile.

Scopul final: banii

Doamna Rodica ţine să precizeze că procedurile sale sunt curate: „Eu chiar dacă lucrez cu tine, lucrez cu mănăstirea, cu biserica. Adică o să-ţi spun să îmi aduci un tricou de-al tău, pe care îl voi duce la mănăstiri la descântări, ca să ţi-l dau înapoi ţie să-l porţi.” Dar toate au un preţ: „Ca să mă apuc de tine, să fii cu o parte bărbătească care să te iubească şi să-l iubeşti îmi trebuie 1200 de lei. Îi laşi pe toţi la o parte şi te apuci de tine. Să începem descânturile, ritualurile, la care o să trebuiască un tricou de-al tău, şi vei veni vre-o câteva zile la mine.” În tariful de 1.200 de lei intră şi un pachet de ierburi magice, dar nu de orice fel, ci de la 99 de mănăstiri. „Astea sunt foarte puternice. Sunt descântările, sunt florile noastre. Asta nu e apă de la biserică. Astea îs de la 99 de mănăstiri. Astea îs dovezile”, încearcă doamna Rodica să mă convingă.

De banii aceştia rezolvă însă doar problema mea cu Ion Ţiriac junior care nu mă mai iubeşte. Pentru tatăl dispărut trebuie să vină mama, cu alţi bani. Mă grăbeşte să mă hotărăsc dacă începem procedurile, vrea să mă treacă pe o listă destul de aglomerată. Şi nu în ultimul rând îmi spune că trebuie neapărat păstrată discreţie maximă, nimeni nu trebuie să afle de ritualuri. Nu e de glumit: „Cărţile sunt tare rele. Cărţile nu sunt bune, înţelegi? Când e cartea bună, spui la toţi, chiar şi mamei. Dar cartea e rea, îs făcături, îs vrăjuri. Lucrul cel rău e printre voi. Şi voi cum ar fi îl pomeniţi, îl răscoliţi. De asta nu ai voie la nimeni să povesteşti şi nu ai voie la nimeni să mai umbli în cărţi, să te mai duci să mai ghiceşti la cineva. Trebuie singură în tăcere”. Amân înscrierea pe listă şi achit doar taxa de 50 de lei pentru „deschiderea cărţilor”. Însă casa doamnei Rodica din centrul Chişinăului stă mărturie că este lungă lista celor care contribuie cu mult mai mulţi bani la prosperitatea clarvăzătoarei.

Clarvăzătoarea ajunsă la puşcărie

O locuitoare a raionului Străşeni, a fost condamnată în luna octombrie la opt ani de detenţie pentru escrocherie. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, ea a reuşit să înşele şapte persoane, cărora le-a promis că-i poate scăpa de farmece şi blesteme. Procuratura din Rezina a stabilit că, în vara anului trecut, escroaca a intrat în şapte gospodării din raioanele Rezina şi Şoldăneşti, convingându-i pe oameni că posedă puteri magice şi îi poate ajuta să scape de blesteme. Astfel, inculpata a obţinut de la victime bani, bijuterii din aur şi alte bunuri în valoare de peste 91.000 de lei. Potrivit procurorilor, anterior, inculpata, în vârstă de 46 de ani, a mai fost trasă la răspundere penală pentru comiterea unor infracţiuni similare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite