Ex-ministra Sănătăţii, după confirmarea primului caz de coronavirus în Moldova: „Stimaţi colegi de la minister, vă rog să vă treziţi şi să preluaţi tactica altor ţări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Europa Liberă
FOTO Europa Liberă

Ex-ministra Sănătăţii Ala Nemerenco îi îndeamnă pe foştii săi colegi de la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să preia „tactica altor ţări, în special a României”, în ceea ce priveşte lupta contra coronavirusului.

„Toţi pasagerii cât şi stuarzii de pe cursa Milano Chişinău trebuie urgent înregistraţi, consultaţi şi monitorizaţi, iar o parte din ei introduşi pentru binele lor şi celor apropiaţi în carantină de spital”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.

În opinia ei, depinde de organizarea serviciilor medicale „dacă se va realiza dezamorsarea acestei bombe sau nu”. 

„E necesară o organizare nemaipomenită”, a mai spus Nemerenco.

Amintim că sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată într-o instituţie spitalicească strategică, unde primeşte tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 şi hipertensiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite