Episcopul Marchel îi ameninţă cu excluderea din Biserică pe politicienii care au votat Legea antidiscriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii care au votat, în mai 2012, Legea privind asigurarea egalităţii, cunoscută ca şi Legea antidiscriminare, riscă să fie excluşi din Biserică dacă nu vor reduce din drepturile minorităţilor sexuale, a declarat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

„Vom pune problema la adunarea generală a Bisericii Ortodoxe din Moldova, care în curând se va organiza. Biserica este capabilă să se dezică de aceşti slujitori care contribuie la nimicirea sufletului. În această situaţie voi v-aţi lepădat cu totul de neam şi singuri v-aţi condamnat la auto-excludere de Sfânta Biserică şi din sânul acestui neam creştinesc, dedându-vă la moarte spirituală”, a spus părintele citat de IPN.

Episcopul a subliniat că, odată ce o persoană intră pe lista excomunicaţilor, nu are dreptul să participe la ceremoniile religioase: cununie, botez sau înmormântare religioasă. „Nu vă doresc să fiţi pe aceste liste pentru că ele vor fi afişate pe uşi, la intrarea în locaşurile sfinte”, a spus părintele.

Potrivit episcopului, acţiunile Bisericii depind de acţiunile politicienilor. „Vom respecta cele hotărâte de Sinod şi cele vociferate de Înalt Preasfinţitul Vladimir, duminică, 19 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Vom respecta termenele. Poate veţi înţelege că mai sunt alte valori decât cele impuse de Europa”, a mai spus episcopul de Bălţi şi Făleşti.

Potrivit acestuia, Biserica nu poate rămâne indiferentă. Legea privind asigurarea egalităţii aduce beneficii unui grup restrâns de oameni, pe când 90% la sută din populaţia Republicii Moldova, care este împotriva acestei legi, este discriminată.
Episcopul Marchel a mai spus că există riscul ca tot mai mulţi oameni să fie „ademeniţi” în comunitatea LGBT.

Înalt Presfinţitul Vladimir, duminică, 19 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a dat citire declaraţiei Sinodului Bisericesc, în care se spune că, dacă în termen de 1 lună nu va fi anulată Legea privind asigurarea egalităţii, Biserica Ortodoxă va protesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite