Engin Firat, noul antrenor al naţionalei Moldovei de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Engin Firat

Naţionala Moldovei are un nou selecţioner. Este vorba despre antrenorul german de origine turcă Engin Firat, în vârstă de 49 de ani. Acesta va pregăti selecţionata Moldovei până la finalul ciclului preliminar 2020, adică în meciul cu Franţa, de la Paris (pe 14 noiembrie), şi în partida cu Islanda, de la Chişinău (pe 17 noiembrie).

După mai multe runde de negocieri, preşedintele Federaţiei, Leonid Oleinicenco a avizat pozitiv semnarea contractului cu Firat.

Engin Firat s-a născut la 11 iunie 1970, la Istanbul. În calitate de antrenor a debutat în staful tehnic al echipei Samsunspor (Turcia) în anul 1997, ca asistent al antrenorului principal. A activat ca secund timp de 11 ani la echipele Antalyaspor (Turcia), Eintracht Frankfurt (Germania), Fenerbahce (Turcia), Rot Weiss Ahlen (Germania), Incheon Utd. (Coreea de Sud), Sivasspor (Turcia), Saipa (Iran), Erciyesspor (Turcia).

În sezonul 2008-2009 a făcut parte alături de fostul celebru fotbalist Ali Daei din staful tehnic al selecţionatei Iranului. În paralel a activat în calitate de antrenor principal la echipa Sepahan, unul dintre cele mai bune cluburi din Iran, finalist al Ligii Campionilor Asiei.

În anul 2011 a condus echipa Gostaresh (Iran), iar în sezonul 2013/14 a fost antrenor principal la formaţia FC Saipa (Iran).

Din 2015 până în 2017 a fost director sportiv la gruparea Karabukspor.

În anul 2017 a fost ales vicepreşedinte al Asociaţiei antrenorilor de origine turcă, ce activează în Europa.

În 2017 a fost director tehnic la echipa Dallas City (SUA).

Naţionala Moldovei a mai fost pregătită până acum de 6 antrenori străini: Ivan Danilianţ (Austria), Viktor Pasulko (Germania), Gabi Balint (România), Ştefan Stoica (România), Igor Dobrovolski (Rusia) şi Semen Altman (Ucraina).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite