Două instituţii de învăţământ din Găgăuzia au fost închise temporar din cauza infecţiilor respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnaziul şi grădiniţa din satul Gaidar, raionul Ceadâr-Lunga, au fost închise din cauza numărului mare de infecţii acute ale căilor respiratorii printre copii, transmite IPN.

Victor Vornicov, medicul epidemiolog de la Centrul raional de Sănătate Publică, a spus că numărul copiilor bolnavi din satul Gaidar este în scădere, însă în raion, numărul de îmbolnăviri este mai mare. Totuşi, el susţine că situaţia este sub control.

Medicul a mai spus că grădiniţa a fost închisă pe 30 ianuarie, după ce 54 de copiii din cei 182 s-au îmbolnăvit. Activitatea gimnaziului a fost sistată cu două zile mai târziu, după ce din cei 270 de elevi, s-au îmbolnăvit 82. Epidemiologul precizează că majoritatea pacienţilor sunt trataţi la domiciliu şi că niciunul dintre copii nu a fost diagnosticat cu gripă.

Pentru început autorităţile au decis să închidă aceste două instituţii de învăţământ pentru o săptămână. Termenul ar putea însă fi prelungit. Epidemiologul a precizat că, cel mai probabil, grădiniţa va fi redeschisă luni, însă nu se ştie exact când vor fi reluate orele la gimnaziul din localitate.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Sănătate Publică, până în prezent în Republica Moldova au fost confirmate 156 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv două cazuri de deces. În raionul Ceadâr-Lunga, numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a înregistrat o creştere de două ori în a patra săptămână faţă de a treia săptămână a anului, cele mai afectate fiind satele Gaidar, Cazaclia şi Baurci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite