Dorin Chirtoacă: Veaceslav Platon, raiderul numărul I din CSI, stă în spatele atacului banditesc asupra Termocom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Chișinău, susține că întreprinderile municipale Termocom, Infocom, dar şi Regia Transport Electric (RTE) continuă să fie supuse unor atacuri banditești, iar în spatele acestora ar sta Veceaslav Platon, exdeputat.

Şeful administrației locale a reacţionat la articolul apărut în numărul astăzi al "Adevărului" în care relatam despre faptul că o încheiere a Judecătoriei Economice din oraşul Kiev prevede că firma ucraineană Komstoroi are dreptul să solicite plata a 22,4 milioane de lei de la întreprinderile Termocom şi Infocom din Chişinău.

Dorin Chirtoacă a declarat în cadrul ședinței operative a Primăriei, că aceeași schemă este aplicată și asupra Regiei Transport Electric, care riscă să fie prejudiciată cu 24 de milioane de lei.
"În spatele acestor atacuri banditești stă un grup de interese din Republica Moldova, în frunte cu cetățeanul Veceaslav Platon, dovadă că apare și Moldincobank, care a cesionat datoria pe numele acestuia", a declarat Dorin Chirtoacă.
Pentru ca decizia Judecătoriei din Kiev să fie aplicată este nevoie de aprobarea unei instanțe din Moldova. Primarul Dorin Chirtoacă și-a exprimat speranța că judecătorii moldoveni nu vor da curs "prostiilor adoptate" de o instanţă de la Kiev.

Veaceslav Platon este supranumit raiderul numărul I în spaţiul CSI şi de numele căruia sunt legate mai multe scandaluri de preluare frauduloasă a unor companii nu doar din Republica Moldova, dar și în Rusia sau Ucraina. El a negat de fiecare dată implicarea sa în astfel de scheme, calificându-le drept aberații.

Anterior, Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe numele acestuia pentru tentativa de însușire în proporții deosebit de mari, dosar care a fost ulterior clasat.

O nouă ţeapă trasă sectorului energetic moldovenesc

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite