Doliu în familia Mitropolitului Moldovei. Înalt Preasfinţitul şi-a pierdut tatăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Moldovei, Vladimir
Mitropolitul Moldovei, Vladimir

Vasile Cantarean, tatăl Mitropolitului Moldovei Vladimir, s-a stins în această dimineaţă, după o îndelungată suferinţă.

„În cei 93 de ani de viaţă pământească, acest vrednic om a dus o viaţă smerită şi exemplară, trăită după învăţătura drept-măritoarei credinţe şi dând o educaţie aleasă celui care astăzi ne este Întâistătător şi îndrumător“, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei Moldovei.

Premierul desemnat Vlad Filat i-a adresat un mesaj de compasiune Mitropolitului. „Vestea trecerii la cele veşnice a tatălui dumneavoastră, robul lui Dumnezeu Vasile, ne-a cutremurat şi ne-a întristat profund, deoarece pierderea unui părinte este o încercare grea pentru orice om, mai ales dacă acest om a fost pe parcursul întregii sale vieţi sprijin de nădejde şi sfătuitor înţelept pentru fiul său“, i-a scris liderul liberal-democrat, asigurându-l pe Vladâca de tot sprijinul moral.

Slujba Prohodului şi înmormântarea lui Vasile Cantarean va avea loc sâmbătă la Mănăstirea „Sf. Cneaz Vladimir“ din satul Colencăuţi, regiunea Cernăuţi din Ucraina. Tot acolo a fost înmormântată şi mama Mitropolitului, Vera Cantarean, care a murit în 2009, la vârsta de 77 de ani.

vasile cantarean
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite