Doi cetăţeni moldoveni au încercat să ajungă clandestin în Franţa. Bărbaţii aveau materiale cu caracter islamist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartea găsită la tinerii care au încercat să treacă Prutul. FOTO: border.gov.md
Cartea găsită la tinerii care au încercat să treacă Prutul. FOTO: border.gov.md

Poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au reţinut pe malul râului Prut, la frontiera cu România, doi tineri care intenţionau să ajungă în Franţa. La aceştia au fost depistate materiale ce promovează islamismul. Unul din cei reţinuţi a fost convertit la islam în puşcărie, unde îşi ispăşise pedeapsa pentru omor.

Poliţiştii de frontieră din sectorul Toceni au observant în dimineaţa zilei de 17 noiembrie două persoane care înaintau spre râul Prut. Oamenii legii au intervenit pentru reţinerea bărbaţilor când aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera de stat. Unul din tineri a încercat să fugă, dar a fost oprit de focurile de avertisment trase din arma de dotare.

tineri islamisti moldova

Tinerii reţinuţi sunt cetăţeni moldoveni, cu vârste de 19 şi, respectiv, 26 de ani, ambii domiciliaţi în raionul Cahul. Primele cercetări au stabilit că bărbaţii anterior au fost judecaţi, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Acesta a fost convertit la islam în perioada ispăşirii pedepsei în penitenciar.

tineri islamisti moldova

Poliţiştii de frontieră au depistat mai multe materiale, precum şi cărţi ce promovează islamismul. Pe o foaie găsită în rucsac era înscris traseul pe care urmeau să-l parcurgă cei doi tineri, destinaţia finală fiind Franţa.

Autorităţile de anchetă urmează să stabilească scopul deplasării acestora spre Uniunea Europeană.

tineri islamisti moldova
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite