Dodon, revoltat că Guvernul ar fi refuzat să semneze un document propus de Rusia pentru că era indicat că e scris în moldovenească: Au spus că nu există aşa limbă, idioţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

În cadrul unei întrevederi cu moldovenii stabiliţi în Federaţia Rusă, ce a avut loc la Sankt Petersburg, Igor Dodon s-a lăudat cu mai multe înţelegeri la care a ajuns cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, însă s-a revoltat că nu toate au efect, pe motiv că Guvernul de la Chişinău ar fi refuzat să semneze unele documente propuse de Rusia, pentru că partea rusă ar fi indicat că sunt scrise „în limba moldovenească”.

Igor Dodon s-a referit în special la un acord ce ar permite moldovenilor care muncesc legal în Rusia să primească pensie din Federaţia Rusă, atunci când aceştia se vor întoarce în Moldova. Un alt acord la care a făcut referire preşedintele ţării, ţine de facilitarea accesului în Federaţia Rusă a migranţilor moldoveni care au anumite restricţii de intrare pe teritoriul Rusiei.

Dodon le-a spus cetăţenilor moldoveni că aceste acorduri nu pot intra în vigoare din cauza refuzului Guvernului de la Chişinău de a le semna. Potrivit lui, Executivul nu le-a semnat pentru că un document era scris în rusă, iar pe celălalt oferit autorităţilor moldovene a fost indicat că e scris „în limba moldovenească”.

„Guvernul R. Moldova a spus că nu va semna pentru că nu există limba moldovenească, dar există limba română. Din acest motiv nu semnează 3-4 documente - idioţi. Iar aici, sute de mii de cetăţeni nu-şi pot rezolva problemele cu pensiile, cele sociale şi altele”, a afirmat Dodon.

Momentul poate fi urmărit începând cu minutul 28

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite