Dodon cere sancționarea unioniștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socialistul Igor Dodon
Socialistul Igor Dodon

Grupul socialiştilor din Parlament a despus azi o inițiativă de modificare a mai multor acte legislative, prin care și-a propus să interzică și să introducă sancțiuni pentru acțiunile unioniștilor.

Potrivit lui Igor Dodon, ONG-urile care propagă unirea Republicii Moldova cu România încalcă, de fapt, Constituţia Republicii Moldova, care prevede expres că „Partidele şi alte organizaţii social- politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şii independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sunt neconstituţionale".

„Prin urmare, propagarea unirii Republicii Moldova cu alte state constituie o activitate care atentează la suveranitatea şi independenţa ţării noastre", susțin socialiștii. Astfel, ei cer ca mai multe acte normative să fie aduse în concordanță cu Legea Supremă.

Duminică, circa o mie de persoane au marcat la Chișinău aniversarea a 94-a de la Unirea Basarabiei cu România. Manifestația a fost marcată de altercații între unioniști și stataliștii de la Partidul „Patrioții Moldovei".

Altercaţii la Marşul Unirii de la Chişinău FOTO, VIDEO

MARȘUL UNIRII Imnuri și huiduieli la Bălți

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite