Dodon: Băsescu e un alt as din mânecă al democraţilor, însă socialiştii oricum vor lua majoritatea parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că acţiunile PDM din această toamnă sunt orientate împotriva instituţiei prezidenţiale şi constituie o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018. Potrivit lui, democraţii pregătesc terenul politic şi diplomatic pentru o largă coaliţie postelectorală de dreapta.

„De această dată, constatăm că democraţii acceptă să facă alianţe politice nu doar cu PAS şi PDA, ci şi cu aşa forţe declarate unioniste ca PL sau PUN, dacă acestea vor trece în Parlament. A fost menţionat şi numele lui Traian Băsescu, drept politician cu care democraţii ar forma o alianţă”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului consideră că intenţiile democraţilor de a face alianţe cu partidele unioniste „constituie o desconsiderare a valorilor statalităţii moldoveneşti şi trădează adeziunea camuflată a guvernării pentru proiectul unionist, al cărui principal exponent este anume Traian Băsescu”.

„Coalizarea partidelor de centru dreapta e vizibilă azi, cînd PL, PDM, PAS şi PDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 noiembrie din Chişinău, împotriva primarului corupt şi unionist Dorin Chirtoacă. Acesta e un antrenament pentru parlamentare, cînd toată dreapta va avea aceeaşi agendă politică”, a subliniat preşedintele.

Dodon e de părere că guvernarea doreşte din nou să joace cartea geopolitică în alegerile parlamentare din 2018, pentru a convinge Occidentul să ofere susţinere şi totodată să le impună celor din PAS, PDA şi PL necesitatea unei coaliţii de dreapta.

„Îi anunţ însă că, aşa cum arată şi sondajele, socialiştii oricum vor lua majoritatea parlamentară, prin urmare orice coaliţie de dreapta va fi minoritară, iar PDM se va pomeni în opoziţie, unde va suporta consecinţele acţiunilor sale din prezent”, a conchis şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite