Directorul Teatrului „Licurici“ din Chişinău, Titus Jucov, condus astăzi pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Nicolae Timofti a exprimat condoleanţe rudelor maestrului Titus Jucov FOTO PRM.MD
Preşedintele Nicolae Timofti a exprimat condoleanţe rudelor maestrului Titus Jucov FOTO PRM.MD

Zeci de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu maestrului Titus Jucov la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla“ din Chişinău, unde a fost depus corpul neînsufleţit al actorului, transmite Publika.md.

Colegii de breaslă spun că moartea lui Titus Jucov este o pierdere enormă pentru arta teatrală. „Teatru nostru are o pierdere enormă. Domnul Jucov nu mai este printre noi. Este o pierdere nu doar pentru teatru, dar şi pentru ţara întreagă. Un om cu literă mare, cu o omenie şi un suflet mare“, a spus directorul impresar, Andrei Prepeliţă.

„Am reuşit să-l cunosc pe cel care a fost Titus Jucov, un om de acţiune, vesel şi un om foarte activ în tot ce făcea. Pierderea lui Titus Jucov este o pierderea de neînlocuit, este un gol, un vid rămas“, a precizat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă, pentru Publika.md.

Corpul neînsufleţit al regizorului va fi dus, la ora 10.00, în incinta Teatrului de Păpuşi „Licurici“, unde de la ora 11.00 se va desfăşura  un miting de doliu.

Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al directorului Teatrului Licurici Titus Jucov se va îndrepta către Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Şeful statului NicolaeTimofti a depus un buchet de flori la sicriul cu corpul neînsufleţit al artistului, depus la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici“, pe care Titus Jucov l-a condus timp de 34 de ani. Timofti a exprimat condoleanţe familiei îndurerate şi colegilor artistului.

Titus Jucov, s-a stins din viaţă duminică seara, la vârsta de 63 de ani, după o banală intoxicaţie alimentară.

Titus Jucov s-a născut la 28 septembrie 1950, în comuna Cobani, raionul Glodeni. A debutat ca regizor cu spectacolul de licenţă „Tribunalul“, la Teatrul Naţional de Stat Vasile Alecsandri din Bălţi. După absolvirea facultăţii, Titus Jucov a activat în calitate de actor şi regizor la Teatrul Republican de Păpuşi. Aici, a fost prim-regizor, director artistic, iar din 1991,  a devenit director al teatrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite