Directorul Teatrului „Licurici“ din Chişinău, Titus Jucov, a murit după o intoxicaţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Teatrului de Păpuşi „Licurici“, Titus Jucov, a murit, ieri, în jurul orei 21.00, după ce s-a întors dintr-o deplasare de peste hotare.

UPDATE 12.00 În numele său şi al întregului Guvern, Premierul Iurie Leancă exprimă profunda compasiune în legătură cu decesul distinsului om de cultură, regizorul Titus Jucov, Artist al Poporului. „Este o pierdere imensă pentru cultura naţională, arta teatrală din Moldova, pentru rude, apropiaţi, colegi şi pentru toţi cei care l-au cunoscut”, scrie în mesajul semnat de Iurie Leancă. „Responsabilitatea faţă de artă şi de trupa pe care a condus-o, dragostea şi grija pentru copii – sunt calităţile ce s-au manifestat pe deplin în activitatea sa. Graţie realizărilor sale, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” a devenit locul indragit al copiilor din întreaga ţara“, se mai menţionează într-un comunicat.

Titus Jucov a murit după ce s-a întors dintr-un turneu în Turcia, cu autocarul. Medicii de la Spitalul raional din Cahul spun că artistul a murit azi seara, în jurul orei 21.00. „S-a adresat cu greţuri, vomă, a fost internat, apoi transferat în secţia Reanimare, dar nu a putut fi salvat. La 18.30 a fost constat decesul biologic. Cel mai probabil, a fost intoxicaţie alimentară şi a fost diagnosticat cu pancreatită acută, se presupune că în legătură cu o altă bucătărie“, a declarat Anatol Malcov, medic-şef Spitalul raional Cahul pentru PublikaTV.

Actorul Arcadie Strungaru, de la Teatrul „Licurici“, spune că totul s-a întâmplat spontan. „A fost cel mai frumos turneu, am stat seară de seară în jurul lui, ne-a povestit viaţa lui, poveştile frumoase, aşa cum ştie el. Imediat după ce am trecut vama, ne-a spus că se simte rău. În Turcia ne-am aflat de pe 11 noiembrie şi pe 16 noiembrie dimineaţa ne-am pornit din Bursa şi ajunşi în Istanbul am petrecut toată ziua, de dimineaţă până seara. Mâncarea la turci e mai picantă, am avut şi eu o criză de pancreas acolo, dar am luat nişte pastile şi s-a calmat situaţia. Dar domnul Jucov nu s-a plâns. Am dormit în micriobuz toată noaptea şi doar dimineaţa am ajuns în România“, a declarat actorul.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a declarat pentru PublikaTV că este o veste foarte dramatică. „E ceva impresionant ce a făcut Titus Jucov pentru familia mea, pentru fiica mea. A mers de mână cu ea la toate spectacolele regizate la Teatrul «Lucurici». Aveam impresia că era un magician, am avut foarte multe cazuri când mă surprindeam cu lacrimi pe obraz. A fost un adevărat magician al teatrului de marionete. Regret profund această veste şocantă. Nu ştiu dacă se poate naşte un al doilea Titus Jucov, ca el s-ar putea să nu mai fie nimeni şi regretele mele sunt profunde“, a spus Monica Babuc.

Titus Jucov s-a născut la 28 septembrie 1950, în comuna Cobani, raionul Glodeni. A debutat ca regizor cu spectacolul de licenţă „Tribunalul“, la Teatrul Naţional de Stat Vasile Alecsandri din Bălţi. După absolvirea facultăţii, Titus Jucov a activat în calitate de actor şi regizor la Teatrul Republican de Păpuşi. Aici, a fost prim-regizor, director artistic, iar din 1991,  a devenit director al teatrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite