Directoarea unui gimnaziu acuzată de fals în acte publice şi abuz de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directoarea riscă să stea cinci ani după gratii FOTO Adevărul
Directoarea riscă să stea cinci ani după gratii FOTO Adevărul

Directoarea gimnaziului din satul Larga, raionul Briceni este învinuită de fals în acte publice şi abuz de serviciu şi riscă să stea până la cinci ani după gratii sau o amendă de circa 10.000 de lei.

Potrivit procurorilor de la Anticorpuţie, cadrul didactic, folosindu-se de funcţia pe care o ocupa, a inclus în tabelul de pontaj de evidenţă a timpului de muncă pentru noiembrie 2011 date false, cu privire la orele de muncă efectuate de ea şi soţul ei.

Astfel, pentru 15 zile lucrătoare incluse spre achitare suplimentară ca salariaţi, soţii au fost remuneraţi cu 5.400 de lei. În realitate însă, în perioada respectivă cei doi s-au aflat peste hotarel.

De menţionat că soţul directoarei activa şi în calitate de şef al Direcţiei raionale de învăţământ, tineret şi sport, iar prin cumul preda istoria în cadrul gimnaziului condus de soţia sa. După ce ilegalităţile au ieşit la iveală, bărbatul a fost eliberat din funcţie.

Directoarea gimnaziului este cercetată în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi ţara.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o amendă de până la 10.000 de lei sau cinci ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite