Deputatul Nicolae Juravschi e cercetat penal pentru fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Nicolae Juravschi, care e şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, susţine că actul de constatare emis de CNI ar fi făcut la comandă Foto: Adevărul
Deputatul Nicolae Juravschi, care e şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, susţine că actul de constatare emis de CNI ar fi făcut la comandă Foto: Adevărul

Juravschi susţine că terenurile nedeclarate pentru care-i cercetat de procurorii Anticorupţie sunt în proprietatea unei asociaţii deschise pentru construcţia unui teren de golf, unde este co-proprietar şi că BMW-ul pe care nu l-ar fi trecut în declaraţie îl are pe baza unui mandat de procură.

Deputatul Nicolae Juravschi, care este şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, e cercetat penal pentru fals în declaraţii. Potrivit vicepreşedintelui Comisiei Naţionale de Integritate, Victor Strătilă, instituţia pe care o conduce a emis o sesizare pe adresa Procuraturii în urmă cu două luni, pentru faptul că nu şi-a trecut toate proprietăţile în declaraţia de avere pentru anul 2012. 

Dosarul penal a fost deschis încă din februarie. „Sunt o serie de neconcordanţe între terenurile declarate de Nicolae Juravschi şi cele pe care le are în proprietate. Dumnealui nu şi-a mai declarat o remorcă pentru ambarcaţiune, un automobil BMW X5 şi nişte conturi“, ne-a spus şi procurorul Viorel Morari. 

În declaraţia de venit pentru 2012, Juravschi şi-a trecut două terenuri agricole cu suprafaţa totală de 18,49 hectare, pe care le-a achiziţionat în 2005 şi 2007 cu un preţ însumat de 378.396 de lei, un apartament, o vilă, un garaj, o maşină Citroen C3 şi un cont bancar de 100.000 de lei. 

Contactat de reporterii „Adevărul“, deputatul Nicolae Juravschi a declarat că acţiunea CNI e una la comandă şi că falsul în declaraţii invocat de procurori nu ar putea fi cercetat penal. 

„Loturile de pământ sunt cele pe care le-am cumpărat pentru societatea Satul Olimpic, cu nişte colegi din Italia, pentru un teren de golf. Le-am declarat pe toate, numai că n-am trecut numărul cadastral. Pentru 78 de loturi ar fi trebuit să scriu trei foi. Am un cont bancar de 5,80 lei din 2004 deschis de EuroCreditBank, pentru tot lotul olimpic de-atunci. Mai este alt cont de peste 1.000 de lei. Nu sunt livrări pe dânsele. Cum au fost deschise, aşa au rămas. Remorca de care spun cei de la CNI am folosit-o să pun caiacele pe ea şi e radiată din 1992. BMW-ul de care spuneţi este în mandat de procură. Nici măcar nu-l conduc“, s-a justificat deputatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite