De la 1 iunie, copiii pot fi înscrişi la grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor putea fi înscrişi la grădiniţele de sector, dar şi în alte grădiniţi conform numărului de locuri disponibile FOTO Adevărul
Copiii vor putea fi înscrişi la grădiniţele de sector, dar şi în alte grădiniţi conform numărului de locuri disponibile FOTO Adevărul

Până pe 1 iunie, părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţă. Vor fi admişi copiii născuţi în 2010, care au împlinit vârsta de 3 ani, iar în cazul în care vor rămâne locuri vacante, vor putea frecventa grădiniţa şi copiii născuţi în 2011.

Vera Ciumac, specialist principal în cadrul Direcţiei educaţie, tineret şi sport, a spus că la 1 iunie vor fi formate grupele. Copiii urmează să fie aduşi la grădiniţă câteva zile pe săptămână pentru a vedea cum se integrează, trasnmite IPN.


Înscrierea se face la grădiniţa din apropierea locului de trai. Dacă părinţii optează pentru o altă grădiniţă, se ţine cont de limita locurilor vacante, prioritate având copiii care îşi au domiciliul în preajmă.

Comisiile de repartizare din cadrul direcţiilor generale educaţie, tineret şi sport din sectoarele capitalei vor elibera îndreptări pentru admiterea copiilor în învăţământul preşcolar. La grădiniţă pot merge doar copii care au administrate toate vaccinurile obligatorii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite