„De ce nu l-au împuşcat?! Să ştie a doua oară“. Cum comentează cititorii „Adevărul“ cazul bărbatului închis fiindcă nu şi-a plătit asigurarea medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştirea în legătură cu Vladimir Duplinschi, bărbatul de 50 de ani din satul Ermoclia, raionul Ştefan Vodă, care a fost închis fiindcă nu şi-a plătit poliţa medicală obligatorie, a stârnit reacţii venehemente pe pagina de Facebook a „Adevărul“ Moldova.

Majoritatea acestora se referă la calitatea actului medical din Republica Moldova, justiţia considerată nedreaptă şi beneficiile, pentru mulţi deloc vizibile, ale asigurării obligatorii de sănătate emisă de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

„Cui îi folosesc poliţele astea? Şi-au făcut poliţe ca să îşi facă ăştia de la Compania de Asigurări salarii de 20.000 de lei, dar un simplu cetăţean cu salariu mizer n-are de unde să adune 4.000 de lei pentru o poliţă. Trăim într-o ţară democrată, dar nu ni se respectă nici măcar dreptul de a alege între serviciile cu plată şi cele oferite de poliţă, care nu satisfac pe nimeni nici calitativ, nici cantitativ“, a scris Crina Popa.

„Tare aş mai vrea să văd cum stau în inchisoare medicii care dau prescripţii greşite şi omoară copii, şoferii şi mulţi oficiali de stat care încalcă legile la fiecare secundă. Unde-i dreptatea?“, susţine şi Angelica Ivaşcu.

„De ce nu l-au împuşcat?! Să ştie a doua oară“, e de părere Vitalie Mamot.

„Eu aş vrea să văd poliţa aceea medicală obligatorie. Nu tot plăteşti peste tot indiferent de medic şi caz? Idioţi! Aceştia care omoară copii pe străzi plătesc amenda 1.000 de lei, dar omul că nu are poliţă medicală obligatorie, după gratii se duce“, susţine şi Natalia Zavulan

Vladimir Duplinschi a fost amendat anterior cu 1.000 de lei, dar nu plătit amenda întrucât nu avea un loc de muncă, se spune în decizia instanţei. După o lună, executorul judecătoresc a cerut ca amenda să fie înlocuită cu pedeapsa cu închisoarea. Astfel, magistratul a constatat că bărbatul nu avea motive să nu achite amenda, în condiţiile în care soţia sa lucrează în străinătate, iar copiii majori ar fi putut să-l ajute. Decizia instanţei din Ştefan Vodă poate fi atacată la Curtea de Apel.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite