25 de zile de închisoare pentru că nu avea poliţă medicală obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Simbol
FOTO Simbol

Un bărbat din satul Ermoclia, raionul Ştefan Vodă, va sta aproape o lună după gratii după ce a refuzat să plătească o amendă pentru că nu avea poliţa medicală obligatorie.

El a fost amendat anterior cu 1.000 de lei, dar nu plătit amenda întrucât nu avea un loc de muncă, se spune în decizia instanţei, citată de Publika.md.

După o lună, executorul judecătoresc a cerut ca amenda să fie înlocuită cu pedeapsa cu închisoarea. Astfel, magistratul a constatat că bărbatul nu avea motive să nu achite amenda, în condiţiile în care soţia sa lucrează în străinătate, iar copiii majori ar putea să-l ajute. Decizia instanţei din Ştefan Vodă poate fi atacată la Curtea de Apel.

"Bărbatul a fost chemat în sala de judecată. El a fost informat că amenda i-a fost schimbată pe un termen în închisoare. Direct din sală, a fost transportat la inspectorat şi plasat în izolator", a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă, Andrei Trofimov, pentru Publika.md.

FOTO Povestea bărbatului închis fiindcă nu avea poliţă medicală obligatorie

Bărbatul de 50 de ani din satul Ermoclia, raionul Ştefan Vodă, fusese amendat prin hotărâre judecătorească fiindcă n-a achitat o restanţă de 1.500 de lei după ce i s-ar fi cerut să-şi plătească retroactiv poliţele medicale din 2009 şi 2010.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite