Cum arată punctul de trecere a frontierei de stat Palanca, prin care cei mai mulţi refugiaţi ucraineni ajung în Republica Moldova FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
refugiati ucraineni FOTO IPN
refugiati ucraineni FOTO IPN

Cel mai mare flux de persoane originare din Ucraina, pe sensul de intrare în Republica Moldova, este înregistrat la punctele de trecere a frontierei de stat Palanca, Tudora şi Otaci.

Refugiaţii sunt aşteptaţi în punctul de trece a frontierei de voluntari civili care le propun transport gratuit la Chişinău, cartele pentru telefonia mobilă, unii şi cazare, transmite IPN.

x

În corturile amenajate în cadrul Centrul de triere Palanca este acordată asistenţă de primă necesitate cetăţenilor care traversează frontiera şi care solicită azil.

refugiati ucraineni FOTO IPN

Refugiaţii se pot afla aici până la 72 de ore, după care, dacă nu au unde merge, sunt transferaţi la Chişinău în centrele improvizate de cazare.


Persoanele care solicită ajutor sunt îndreptate la centrul de cazare a solicitanţilor de azil din Chişinău. În total până acum sunt înregistrate 543 de cereri de azil.

z

După şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, premierul Natalia Gavriliţa a mers la punctul de trecere a frontierei de la Palanca pentru a vedea cum decurge procesul de primire şi gestionare a fluxului de cetăţeni străini.

Cetăţenii ucraineni pot intra  pe teritoriul Republicii Moldova cu acte de identitate interne şi fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Minorii sunt admişi cu certificat de naştere, buletin de identitate intern sau paşaport.


Persoanele care intră în Moldova spun în mare parte că merg la rude, la prieteni, dar şi că vor căuta cazare pe cont propriu.

refugiati ucraineni FOTO IPN

Majoritatea dintre aceşti cetăţeni se deplasează cu propriile maşini. Pentru cei care sunt fără transport au fost organizate autocare. Oferă transport gratuit şi persoane civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite