Cu ochii pe Republica Moldova. Începe a 11-a ediţie a festivalului de film „Cronograf“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joi începe a XI-a ediţie „Cronograf“ FOTO cronograf.md
Joi începe a XI-a ediţie „Cronograf“ FOTO cronograf.md

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Documentar „Cronograf“ va începe joi, 30 mai, cu un concert susţinut de Cristi Aldea-Teodorovici şi bandul său, iar apoi va fi proiectat documentarul „Mama Illegal“ al regizorului austriac Eduard Moschitz.

În cadrul ediţiei din acest an, vor fi prezentate 30 de documentare, din cele peste 250 participante. La secţiunea Producţii locale au fost incluse nouă filme ale studiourilor independente şi ale posturilor TV din Republica Moldova.

În afara proiecţiilor din concurs, spectatorii vor putea să vadă 25 de documentare, în şase proiecţii speciale, prezentate în trei locaţii diferite.

Un loc aparte în program îl ocupă proiecţia „Cu ochii pe Moldova“, ce cuprinde cinci documentare despre Republica Moldova şi moldoveni, în lume şi acasă, realizate de autori străini. În concurs, pe lângă „Mama Illegal“, mai participă alte patru filme.

În cadrul Festivalului este programată premiera co-producţiei moldo-române „Toţi copiii Domnului“, un lungmetraj filmat în Republica Moldova în 2010 cu o distribuţie internaţională. De asemenea, va fi proiectat filmul lui Igor Cobileanski „Colecţia de arome“, care a fost prezentat anul acesta la Cannes.

Festivalul se va desfăşura în perioada 30 mai – 3 iunie. Filmele vor fi proiectate la cinematrograful „Odeon“. Pentru mai multe detalii despre programul Festivalului, filmele partcipante, precum şi proiecţiile speciale, accesaţi www.cronograf.md sau pe pagina de FB (www.facebook.com/IDFF.CRONOGRAF).

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite