O dramă socială semnată Igor Cobîleanski va fi rulată la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmările "Colecţiei de arome" au început în luna august. FOTO din procesul de filmări, arhivă personală
Filmările "Colecţiei de arome" au început în luna august. FOTO din procesul de filmări, arhivă personală

Pelicula cu denumirea "Colecţia de arome", semnată de regizorul Igor Cobîleanski, a fost înscrisă la proiecţia de scurtmetraje de la Cannes care se va desfăşura între 15 şi 26 mai. Drama socială relatează istoria unei lumi marginale, de cartier, şi a oamenilor vagabonzi care supravieţuiesc în acest mediu.

Filmul, care se deosebeşte de toate celelalte proiecte de comedie semnate Igor Cobîleanschi, povesteşte istoria unui băieţel Victor şi a tatălui său. Pentru a face rost de nişte medicamente pentru mama lui Victor, cei doi aleg o cale periculoasă şi grea, iar supravieţuirea în condiţiile unei sărăcii absolute îi face să piardă orice valori umane.

Deşi încă nu a fost proiectat la Chişinău, filmul a primit aprecieri pozitive şi asta l-a determinat pe regizor să-l înscrie la "Cannes Court Metrage". 

"Pelicula a fost selectată după nişte criterii necunoscute mie, dar îmi pare bine că a fost aleasă. Rularea filmului la Cannes înseamnă foarte mult, presupune o recunoaştere internaţională şi un prestigiu", afirmă regizorul Igor Cobîleanski. În Franţa, 

"Colecţia de arome" va participa într-o secţiune necompetiţională şi nu va concura cu alte pelicule pentru obţinerea unui premiu. "Pentru mine este mai importantă prezenţa la festival, decât un premiu subiectiv al juriului", spune artistul.

După ce va avea loc premiera franceză, filmul va putea fi vizionat şi de publicul larg la Festivalul Internaţional de Film Documentar "Cronograf" în ultimele zile ale lunii mai. Filmările "Colecţiei de arome" s-au finisat în luna ianuarie, iar regizorul spune că în mare măsură este mulţumit de rezultatul muncii sale.

Scenarist, regizor şi actor, Igor Cobîleanski (39 de ani) a devenit cunoscut datorită scurtmetrajelor „Saşa, Grişa şi Ion", „Când se stinge lumina", „(Plictis) şi inspiraţie" pentru care obţine premii prestigioase. Filmează documentare, videoclipuri şi spoturi publicitare.

Vezi şi: Igor Cobîleanski caută vagabonzi şi alcoolici

Un alt scurtmetraj de Igor Cobîleanski

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite