Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc astăzi, 19 decembrie, pe Sfântul Ierarh Nicolae, căruia i se mai spune făcătorul de minuni. Protoiereul Petru Storoja, parohul bisericii Sfântului Ierarh Nicolae, a declarat pentru Info-Prim Neo că această sărbătoare este foarte importantă deoarece Sfântul Nicolae este un simbol al milosteniei, al generozităţii şi al faptelor bune.

Protoiereul a menţionat că Sfântul Nicolae a devenit cunoscut pentru credinţa şi bunătatea sa. Mama şi tata l-au educat cu dragoste pentru semeni şi, atunci când a rămas cu o avere mare după moartea părinţilor, Sfântul Nicolae a dat tot ce avea săracilor.

„Sfântul Nicolae este simbolul dărniciei, tot ce avea dădea săracilor. Este simbolul faptelor bune”, a menţionat protoiereul. Preotul a mai spus că foarte mulţi oameni au luat această zi pentru sărbătorirea hramului casei, care se serbează de două ori pe an, la Sfântul Nicolae de iarnă (19 decembrie) şi Sfântul Nicolae de vară (22 mai). Vara se pomeneşte mutarea lui Sfântul Nicolae în împărăţia Domnului, iar vara mutarea moaştelor de la Mira, Turcia, în oraşul Bari din Italia.

Enoriaşii dimineaţa merg la biserică, ascultă slujba, dau de pomană şi se roagă pentru bunătate. Protoiereul a mai menţionat că în popor există o tradiţie creştinească care spune că în această zi se dau daruri copiilor. Acestă tradiţie vine din credinţa că Sfântul Nicolae a fost şi protectorul copiilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite