Consiliul Județean Buzău alocă 400 de mii de euro pentru modernizarea Chișinăului

0
Publicat:

Consiliul municipal al Capitalei Republicii Moldova a aprobat două donații, în valoare de 400 de mii de euro, alocate de Consiliul Județean Buzău, pentru modernizarea Chișinăului, relatează IPN. 

Primăria Chișinăului FOTO Arhivă
Primăria Chișinăului FOTO Arhivă

  Potrivit IPN, este vorba despre două donațiii, una dintre cele două fiind destinată finanțării proiectului de investiție „Amenajarea și modernizarea Parcului Catedralei”, prin care urmează să fie alocați 350 de mii de euro. 

De asemenea, alți 50 de mii de euro sunt prevăzuți pentru cofinanțarea proiectului de investiții „Reparația capitală a pasajului pietonal subteran din bd. Dacia, intersecție cu bd. Traian și bd. Decebal” în sectorul Botanica.

Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi, a precizat că din donația Consiliului județean Buzău vor fi executate lucrări de reabilitare a iluminatului stradal și de instalare a sistemului de irigare din Parcul Catedralei, a mai arătat sursa citată. 

„Autoritatea Publică Locală Chișinău adresează mulțumiri Consiliului județean Buzău pentru gestul oferit în vederea modernizării capitalei, dar și României în general pentru susținere și implicare”, menționează comunicatul Primăriei. 

Donația a fost oferită ca urmare a Acordului de cooperare între județul Buzău din România și municipiul Chișinău din Republica Moldova, aprobat de Consiliul municipal Chișinău în iulie 2021, a mai precizat sursa citată. 

Acord de înfrățire

Aleşii judeţeni din Buzău au încheiat un acord de înfrăţire cu municipiul Chişinău şi Sectorul Botanica al capitalei Moldovei, fiind convocaţi într-o şedinţă extraordinară care a fost urmată de şedinţa festivă în cadrul căreia s-a semnat Acordul de cooperare între Consiliul Judeţean Buzău şi municipiul Chişinău, respectiv cu Sectorul Botanica.

La şedinţa festivă a participat şi preşedintele PSD, buzoianul Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a mărturisit că vrea ca acest acord să se materializeze cât de curând prin numeroase acţiuni în comun, atât în judeţul Buzău, cât şi la Chişinău.  

Primarul socialist al Chişinăului, Ion Ceban, a susținut atunci că speră ca acest parteneriat să fie benefic atât pentru locuitorii Capitalei Moldovei, cât şi pentru buzoieni. 

„Ne propunem ca în comun să avem o colaborare economică reciproc avantajoasă cu o atenție deosebită faţă de întreprinderile mici și mijlocii, încurajând investițiile la nivel local și raional, vom organiza informarea și susținerea reciprocă pentru promovarea dezvoltării economice a celor două Unități Administrativ-Teritoriale”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite