Un oraş din România a sponsorizat modernizarea unui obiectiv turistic din Republica Moldova. Lucrarea a fost inaugurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

La un an de la încheierea acordului de înfrăţire între Buzău şi Soroca, Republica Moldova, încep să se vadă roadele. Deocamdată, dincolo de Prut, unde zilele trecute a fost inaugurată faleza de lângă Cetatea Soroca, amenajată cu aportul financiar al municipalităţii buzoiene.

Cu trei luni în urmă, faleza de lângă Cetatea Soroca era plină de gropi şi noroi. Zona este acum de nerecunoscut, scrie presa locală, ”graţie sprijinului financiar al municipiului Buzău din România”. Pavajul este nou si au fost amenajate scările. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu municipiul Buzău. 

Prin Acordului de Înfrăţire între municipiul Buzău şi municipiul Soroca, aprobat prin Hotărârea CLM Buzău din 18 decembrie 2017, Consiliului Municipal Soroca a aprobat decizia din 11 mai 2018 cu privire la finanţarea Proiectului “Reconstrucţia falezei râului Nistru pe segmentul din preajma cetăţii Soroca” în valoare de 138.500 euro, din care municipiul Soroca alocă doar 27,8%, respectiv suma de 38.500 euro.

În acest sens a solicitat cofinanţare din partea Municipiului Buzău în sumă de 100.000 euro. Plăţile au fost efectuate în conturile indicate de partea moldoveană la cursul de schimb al BNR din data efectuării operaţiunii financiare. 

În termen de zece zile de la finalizarea tuturor acţiunilor din proiect, Primăria Soroca transmite Primăriei Buzău un raport de justificare a cheltuielilor aferente proiectului şi de realizare a activităţiior cuprinse în acordul de finanţare.

Autorităţile buzoiene au fost invitate la Soroca pentru a participa la inaugurarea falezei proaspăt renovate. Înfrăţirea celor două localităţi se va resimţi şi în România: o stradă din oraşul Buzău se va numi Soroca.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite