Acord de înfrăţire semnat de conducerea judeţului Buzău şi primarul socialist al Chişinăului, Ion Ceban VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acordul a fost semnat marţi dimineaţă  Sursa I. Bunilă
Acordul a fost semnat marţi dimineaţă  Sursa I. Bunilă

Consiliul Judeţean Buzău a încheiat, marţi, un acord de înfrăţire cu municipiul Chişinău şi cu un sector al capitalei Moldovei. La eveniment au participat primarul Chişinăului, Ion Ceban, de la PSRM, şi liderul PSD, Marcel Ciolacu.

După ce, în ultimii ani, a dezvoltat relaţii de cooperare cu raioanele Soroca şi Dubăsari din Republica Moldova, aleşii judeţeni din Buzău au încheiat un acord de înfrăţire cu municipiul Chişinău şi Sectorul Botanica al capitalei Moldovei.  

Marţi dimineaţă, aleşii judeţului au fost convocaţi într-o şedinţă extraordinară care a fost urmată de şedinţa festivă în cadrul căreia s-a semnat Acordul de cooperare între Consiliul Judeţean Buzău şi municipiul Chişinău, respectiv cu Sectorul Botanica.

La şedinţa festivă a participat şi preşedintele PSD, buzoianul Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a mărturisit că vrea ca acest acord să se materializeze cât de curând prin numeroase acţiuni în comun, atât în judeţul Buzău, cât şi la Chişinău.  

Primarul socialist al Chişinăului, Ion Ceban, speră ca acest parteneriat să fie benefic atât pentru locuitorii Capitalei  Moldovei, cât şi pentru buzoieni. Primul eveniment în comun va avea loc în septembrie, atunci când în judeţul Buzău se vor sărbători „Zilele Chişinăului”.

”Ne propunem ca în comun să avem o colaborare economică reciproc avantajoasă cu o atenție deosebită faţă de întreprinderile mici și mijlocii, încurajând investițiile la nivel local și raional, vom organiza informarea și susținerea reciprocă pentru promovarea dezvoltării economice a celor două Unități Administrativ-Teritoriale”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Sectorul Botanica este unul din cele cinci sectoare ale municipiului Chişinău, situat în zona sud-est a municipiului, având o populaţie estimată la 220.000 locuitori. Acest sector este condus de Diana Guba, cea care ocupă această funcţie din luna noiembrie anul trecut.

Ion Ceban este primar general al municipiului Chişinău din 11 noiembrie 2019. A deţinut diferite funcţii în executiv de la şef de direcţie până la viceministru. 

Este membru al PSRM, creat de foşti membri ai Partidului Socialist din Moldova (PSM) si ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), de unde provine şi fostul preşedinte al PSRM, Igor Dodon. 

A fost vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova (2019), deputat în trei legislaturi, fost Preşedinte al fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova din Consiliul Municipal Chişinău (2015-2019). 

Vă recomandăm şi:

Urmăriri şi bătăi ca-n filme, pe stradă, în Buzău. Ţinta agresorilor: un activist civic

Măsura radicală luată de un fermier român sătul să caute în zadar muncitori pentru a strânge recolta

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite