Condiţia comuniştilor pentru viitorul guvern: premierul trebuie să aibă o echipă pregătită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PCRM, Viorica Ivanov discută cu Vladimir Voronin la şedinţa Parlamentului din 12 februarie FOTO: Alexandru Tarlev
Preşedintele PCRM, Viorica Ivanov discută cu Vladimir Voronin la şedinţa Parlamentului din 12 februarie FOTO: Alexandru Tarlev

Fracţiunea PCRM îşi doreşte ca premierul desemnat să aibă o echipă pregătită, care să se supună premierului şi nu liderilor politici. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele fracţiunii PCRM, Violeta Ivanov, după consultările de vineri, 13 februarie, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite IPN.

Violeta Ivanov a comunicat presei că a discutat cu şeful statului despre identificarea unei candidaturi care va putea face faţă tuturor problemelor actuale. „Am solicitat ca acest lucru să aibă loc rapid, săptămâna viitoare să avem o candidatură identificată, discutată, să venim în Parlament pentru votul de încredere. Criteriile sunt clare, persoana trebuie să fie responsabilă, competentă, să aibă experienţă”, a spus parlamentara. Potrivit Violetei Ivanov, premierul desemnat ar putea fi din sfera afacerilor.

Întrebată dacă s-a discutat despre candidatura vehiculată în presă, Chiril Gaburici, Violeta Ivanov a spus că fracţiunea nu este gata să discute nume concrete. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu, a menţionat că deputaţii PCRM au prezentat o listă de candidaţi pe care nu îi vor vota la funcţia de prim-ministru. Consultările vor continua sâmbătă, la ora 10.30, cu PSRM, după care vor urma consultările cu partidele pro-europene.

Preşedintele ţării a reluat consultările pentru identificarea unei candidaturi la funcţia de premier, după ce joi, 12 februarie, Parlamentul nu a reuşit să aleagă programul de activitate şi Cabinetul de miniştri propus de premierul desemnat Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite