Comuniştii au sărbătorit cu fast 69 de ani de la Operaţia militară Iaşi-Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia împlinirii a 69 de ani de la desfăşurarea Operaţiei militare Iaşi-Chişinău, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o acţiune grandioasă de comemorare a ostaşilor căzuţi în aceste lupte, la Comlexul memorial de la Şerpeni.

Nu au lipsit cântecele de pe vremea războiului, terciul ostăşesc şi vodka, închinată de sufletul celor decedaţi în aceste lupte.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin a ţinut un discurs în limba rusă, în care a menţionat că democraţia din Republica Moldova se află în pericol, transmite protv.md.

Episcopul de Bălţi, Markel, cunoscut pentru faptul că aduce mereu critici guvernării, a fost şi el present la eveniment. Acesta a oficiat o slujbă de pomenire, iar discursul său l-a emoţionat până la lacrimi pe liderul comunist.

Farit Muhametşin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova a a vorbit despre istoria comună a celor două naţiuni.

Această zi nu a trecut neobsevată nici de liderul Socialiştilor Igor Dodon, care a trimis un mesaj de felicitare veteranilor. „Operaţiunea Iaşi-Chişinău a fost unul dintre cele mai semnificative evenimente din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Cu ocazia eliberării Moldovei de invadatorii germano-fascişti, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova adresează felicitări cordiale, în primul rând, veteranilor, care au participat la această operaţiune, precum şi tuturor celor care au luptat împotriva cotropitorilor inamici în acei ani cumpliţi“, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Geta Burlacu a interpretat mai multe melodii Sursa Video Marina Ţurcan/facebook.com

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite