Cine este suspectul reţinut de poliţie în cazul atentatului cu grenadă de la Rezina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul se află închis acum în izolatorul Inspectoratului de Poliţie Rezina Foto: Adevărul
Suspectul se află închis acum în izolatorul Inspectoratului de Poliţie Rezina Foto: Adevărul

Potrivit poliţiei, bărbatul avea o răfuială mai veche cu victima, din cauza unei afaceri. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de puşcărie.

Poliţiştii din Rezina au reţinut un suspect în cazul atentatului cu grenadă care-a avut loc luni dimineaţa asupra avocatului Dumitru Lefter. Acesta este Nicolae U., în vârstă de 53 de ani, originar din Rezina şi deţine câteva magazine cu materiale de construcţii. Potrivit biroului de presă al Inspectoratului General de Poliţie, suspectul ar fi în conflict cu avocatul Lefter, din pricina unei afaceri.

Acesta ar fi pus în faţa garajului victimei un sac cu gunoaie în care se afla grenada. Când avocatul a dat sacul la o parte, dispozitivul a explodat, cauzându-i acestuia o plagă contuză la cap. 

Suspectul se află acum în izolatorul Inspectoratului de Poliţie din Rezina. După ce-i va fi stabilită vinovăţia, acesta riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. 

Avocatul Dumitru Lefter a lucrat, între 2005 şi 2006 în funcţia de şef interimar al Poliţiei Economice din cadrul Comisariatului de Poliţie Rezina, iar anterior fusese inspector al secţiei de Investigaţii din cadrul aceluiaşi comisariat.

Potrivit BASA-press, în urmă cu şase ani, pe când lucra în calitate de şef al securităţii Penitenciarului 17 din Rezina, Lefter a fost lovit cu scaune şi tuburi metalice de patru condamnaţi. El şi un alt angajat al penitenciarului au fost internaţi atunci la spitalul raional cu traume multiple. Atunci incidentul a avut loc după ce actualul avocat încercase să desfăşoare o percheziţie la spitalul de ftiziologie din cadrul centrului de detenţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite