UPDATE Atac cu grenadă la Rezina. Victima este un avocat, fost şef la Penitenciarul 17 din localitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia cercetează circumstanţele care au dus la petrecerea atentatului Foto: Adevărul
Poliţia cercetează circumstanţele care au dus la petrecerea atentatului Foto: Adevărul

Victima este un avocat din Rezina. Pachetul cu substanţa explozibilă s-a autodetonat în faţa garajului său, în timp ce acesta încerca să-l dea la o parte.

UPDATE, ora 15.36: Adjunctul Inspectoratului de poliţie Rezina, Vitalie Cuiban, ne-a spus că avocatul Dumitru Lefter a lucrat, între 2005 şi 2006 în funcţia de şef interimar al Poliţiei Economice din cadrul Comisariatului de Poliţie Rezina, iar anterior fusese inspector al secţiei de Investigaţii din cadrul aceluiaşi comisariat.

UPDATE, ora 15.10: „Avocatul internat a insistat să nu spunem nimic despre situaţia sa. Acum e în stare gravă la secţia de Chirurgie. Este conştient, dar rămâne sub supraveghere medicală“, a spus vicedirectorul spitalului raional din Rezina, Lilia Gordienco.

UPDATE, ora 15.00: Potrivit biroului de presă al Inspectoratului General de Poliţie, obiectul explozibil se afla într-un săculeţ de culoare neagră, la uşa garajului. „Din câte am înţeles de la soţia avocatului, cu o seară înainte acesta făcuse curăţenie în garaj. În această dimineaţă, când a plecat la serviciul, acesta a observat săculeţul negru şi a încercat să-l îndepărteze, însă când l-a atins a explodat. Nu au fost înregistrate pagube materiale“, a spus ofiţerul de presă al IGP, Sabina Vesmin. Aceasta a adăugat că avocatul a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale la spitalul raional din Rezina şi că va fi interogat de anchetatori de îndată ce se va trezi din anestezie.

UPDATE, ora 14.18: Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 7.45, pe strada Matrosov din Rezina, când avocatul Dumitru Lefter, în vârstă de 43 de ani, a vrut să înlăture pachetul cu dispozitivul explozibil de la uşa garajului său.

Potrivit şefului-adjunct al Inspectoratului de poliţie Rezina, Vitalie Cuiban, în cutia suspectă fusese găsită o grenadă RGD de fabricaţie românească, care explodase în momentul în care a fost activată. 

Cuiban mai declară că starea de sănătate a avocatului e stabilă şi că până acum n-a fost identificat vreun suspect. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, iar persoana care va fi găsită vinovată de atac riscă între 8 şi 15 ani de puşcărie.

Dumitru Lefter are licenţă de avocat din data de 11 aprilie 2012, iar anterior a lucrat ca şef al securităţii în cadrul Penitenciarului 17 din Rezina. 

Potrivit BASA-press, în urmă cu şase ani, Lefter a fost lovit cu scaune şi tuburi metalice de patru condamnaţi. El şi un alt angajat al penitenciarului au fost internaţi la spitalul raional cu traume multiple. Atunci incidentul a avut loc după ce încercase să desfăşoare o percheziţie la spitalul de ftiziologie din cadrul centrului de detenţie.

Un avocat a fost internat astăzi la spitalul raional din Rezina, după ce în această dimineaţă un dispozitiv ascuns într-o cutie i-a explodat la picioare, relevă Protv.md.

Imediat după ce-a plecat spre biroul său, avocatul a găsit cutia la poarta garajului. Acesta a încercat să dea cutia la o parte, moment în care pachetul a explodat.

Bărbatul s-a ales cu răni multiple la picioare şi pe faţă. Acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul din Rezina, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite