Chișinăul condamnă atacul de la Moscova: A luat multe vieți nevinovate. Terorismul nu poate fi justificat

0
Publicat:

Președintele Rep. Moldova, Maia Sandu, a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist de la Moscova, subliniind ca țara sa ,,condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați”.

Președintele Rep. Moldova condamnă atacul terorist de la Moscova. FOTO: Facebook.com
Președintele Rep. Moldova condamnă atacul terorist de la Moscova. FOTO: Facebook.com

,,Condoleanțe tuturor familiilor celor decedați în atacul terorist de la Moscova. Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați”, a scris lidera de la Chișinău pe internet.

Președintele Sandu a mai menționat că potrivit datelor preliminare, printre victimele atacului terorist nu sunt cetățeni moldoveni. ,,Conform datelor colectate peste noapte de Ministerul Afacerilor Externe, printre victime nu sunt cetățeni moldoveni. Suntem alături de cei răniți și de toți care au pierdut pe cineva drag în atac”, a punctat Maia Sandu.

Ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, a condamnat la rândul său ,, atacul terorist din Moscova, care a luat multe vieți nevinovate. Terorismul nu poate fi justificat. Inimile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora”.

Între timp, reprezentanții Ambasadei Rep. Moldova la Moscova recomandă moldovenilor aflați acolo să urmeze recomandările autoritățile ruse, iar dacă au nevoie de ajutor să contacteze misiunea diplomatică. 

,,Ambasada este profund îngrijorată de siguranța cetățenilor moldoveni din Federația Rusă ca urmare a atacului armat din sala de concerte Crocus City Hall. Dacă sunteți în Moscova și aveți nevoie de asistentă sau informații suplimentare, vă rugăm să contactați misiunea diplomaticã la numerele de telefon +7 (929) 964-90-79; +7(925) 036-41-75; +7 (926) 838-41-47 sau să ne scrieți un mesaj pe moscova@mfa.gov.md. Vă rugăm să fiți vigilenți și să urmați instrucțiunile autorităților locale pentru a vă asigura siguranța personală. Ambasada este în contact cu autoritățile locale pentru a stabili dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni”, au transmis responsabilii Ambasadei. 

Peste 100 de morți

Kremlinul a anunţat sâmbătă arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor ,,patru” atacatori, după atacul armat, în timp ce anchetatorii au anunţat că bilanţul victimelor a ajuns la 115 de morţi şi au atras atenţia că ar putea creşte.

Asaltul, despre care mass-media ruse au început să relateze în jurul orei 20:15 la Moscova (17:15 GMT), a fost executat de mai mulţi indivizi înarmaţi la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în Krasnogorsk, la periferia nord-vestică a capitalei ruse.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite