CHIŞINĂU: Cea mai mare companie de distribuţie a energiei din Republica Moldova îşi face rebranding

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RED Union Fenosa îşi schimbă denumirea în Gas Natural Fenosa, companie ce s-a constituit în urma integrării grupului Union Fenosa, în altă companie energetică spaniolă - Gas Natural.

Silvia Radu, preşedinte RED Union Fenosa a declarat că marca Gas Natural Fenosa este rezultatul contopirii principalelor valori ale ambelor companii constituante - Gas Natural şi Union Fenosa, fuziunea cărora s-a încheiat la 1 septembrie, 2010.
Simbolul fluturelui de pe marcă este o imagine puternică şi emblematică şi conferă calităţile de confort, bunăstare, calitate a vieţii, apropiere, accesibilitate, caldură şi încredere. De asemenea, fluturele exprimă prospeţime, libertate şi mişcare constantă.

Gas Natural Fenosa este o întreprindere energetică integrată, ce operează în domeniile distribuţiei de gaze, distribuţiei de energie electrică şi generarea energiei electrice, cu activităţi în 25 de ţări pe 5 continente, având peste 20 milioane de clienţi, dispunând de 18 000 MW putere instalată de generare a energiei electrice, cu circa 30 miliarde m3 gaze livrate şi cu o cifră de afaceri de 20 miliarde de euro.

În Republica Moldova Gas Natural Fenosa deţine o cotă de circa 70% pe piaţa furnizării de energie electrică.
Conform datelor oficiale în primul trimestru al anului 2011, veniturile din vânzări ale companiei au crescut cu 13,5% până la 59 milioane de euro (circa 975 milioane de lei). Acelaşi raport arată că Gas Natural Fenosa a obţinut un profit net de 7 milioane de euro (circa 116 milioane de lei).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite