Chirtoacă: Nu trebuie să existe război între primar şi Consiliul Municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Chirtoacă îşi doreşte încetarea conflictului pe care îl are cu Consiliul Municipal Chişinău şi susţine că vrea să facă pace. Declaraţia a fost făcută la TVR Moldova, transmite IPN.

„Trebuie de înţeles o dată şi pentru totdeauna că oamenii nu ne-au ales pentru ca să ne certăm, dar să conlucrăm pentru binele chişinăuienilor. Alegătorii au decis că acesta este primarul, iar acesta este CMC şi trebuie să ne conformăm votului lor”, a declarat edilul capitalei.

Referindu-se la proiectul de lege cu privire la statutul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a respins acuzaţiile că este promovat pentru a-şi întări propria poziţie în detrimentul CMC. „Eu nu voi fi veşnic primar. Dar există discrepanţe dintre atribuţiile primarului municipiului Chişinău şi cele ale primarilor din alte localităţi. De ce în toate localităţile primarul este în drept să numească şi să destituie din funcţie subalternii săi, iar în Chişinău nu se poate. Trebuie de înlăturat acest neajuns”, a declarat primarul de Chişinău.

Dorin Chirtoacă a respins şi acuzaţiile precum că ar fi angajat mai multe din rudele sale în funcţii cheie la Primăria Chişinău. „Timp de opt ani nu am angajat nicio rudă în Primăria Chişinău. Cât priveşte Igor Gamreţki, a fost angajat şef al Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicare nu pentru că mi-a fost coleg de clasă, ci după ce a lucrat în partid începând cu anul 2007. Eu personal am anunţat că am fost colegi de clasă, ca să nu apară speculaţi”, a precizat edilul.

Dorin Chirtoacă a mai declarat în cadrul emisiunii că guvernarea actuală depune eforturi considerabile pentru reabilitarea încrederii populaţiei în instituţiile statului, dar şi a partenerilor străini.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite