Cel mai bogat angajat al Centrului Anticorupţie a fost demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul disciplinar al Centrului Naţional Anticopruţie (CNA) a decis eliberarea din funcţie a şefului-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Mihail Gofman. Decizia a fost votată unanim, iar directorul CNA Viorel Chetraru a emis un ordin în acest sens.

CNA anunţă că drept temei a servit încheierea Direcţiei Securitate Internă care a finalizat ancheta internă în privinţa lui Gofman. Potrivit acesteia, ofiţerul a încălcat articolul 3 „principiile integrităţii morale, respectului şi loialităţii” din Codul de conduită al angajatului CNA, prin încălcarea gravă a disciplinei de serviciu şi conduitei.

Securitatea internă a CNA a iniţiat, acum câteva luni, un proces de monitorizare a stilului de viaţă a lui Mihail Gofman. O procedură similară a fost demarată de  Comisia Naţională de Integritate care verifică eventualele divergenţe dintre proprietăţile declarate de angajatul CNA şi veniturile familiei acestuia.

Asta după ce Ziarul de Gardă a scris că Gofman a declarat doar 3,8 milioane de lei, însă în realitate averea sa ar fi de zece ori mai mare. Jurnaliştii, care l-au catalogat drept cel mai bogat angajat al CNA, au descoperit că ofiţerul a trecut pe numele rudelor mai multe proprietăţi imobiliare şi au scos în vileag tranzacţiile dubioase făcute de acesta în 2013.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite