CEC a iniţiat procedura de validare a mandatelor a doi deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Comisia Electorală Centrală a iniţiat procedura de validare a mandatelor a doi deputaţi care urmează să vină în Parlament pe listele supleante ale Partidului Democrat şi Blocului ACUM. Este vorba despre Ruxanda Glavan şi Serghei Cataranciuc, transmite IPN.

Ruxanda Glavan (numărul 17 pe lista naţională a democraţilor) este fostă ministră în trei guverne: Streleţ, Gaburici şi Filip.

Serghei Cataranciuc (numărul 22 pe lista Blocului ACUM ) activează în învăţământul universitar de peste 30 de ani şi este laureat al Premiului Naţional în domeniul Ştiinţei şi Tehnicii.

Hotărârea CEC va fi transmisă Curţii Constituţionale pentru validarea mandatelor de deputat. (Procedura de numire a unei noi componenţe a Curţii Constituţionale este în desfăşurare, după demisia in corpore a judecătorilor constituţionali la finele lunii iunie.)

Cele două fotolii de parlamentar au devenit vacante după demisia anunţată de Otilia Drăguţanu (PDM) şi accederea Lilianei Nicolaescu-Onofrei (ACUM) în funcţia de ministru al educaţiei, culturii şi cercetării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite