Cea mai mare pensie primită de un vârstnic în Republica Moldova e de peste 1.300 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare pensie din Moldova e de aproape 25.000 de lei, în vreme ce pensia cea mai mică e de aproape 800 de lei Foto: Adevărul
Cea mai mare pensie din Moldova e de aproape 25.000 de lei, în vreme ce pensia cea mai mică e de aproape 800 de lei Foto: Adevărul

Vârstnicul cu cea mai mare pensie oferită de Casa Naţională de Asigurări Sociale primeşte 24.800 de lei şi a lucrat în sistemul financiar-bancar.

Casa Naţională de Asigurări Sociale a făcut public care este cea mai mare pensie acordată în Republica Moldova. Potrivit Glasul.md, această pensie este în valoare de 24.800 de lei (1.312 de euro la cursul Băncii Naţionale a Moldovei) şi e încasată, lună de lună, de către un fost angajat din sistemul financiar-bancar. CNAS a refuzat însă să facă public numele pensionarului, sub pretextul protejării datelor cu caracter personal.

La polul opus, cea mai mică pensie acordată în ţara noastră este de 798,33 de lei.

Comparativ, peste Prut, cea mai mare pensie este acordată unui fost şef al unui penitenciar, pe nume Gheorghe Bălăşoiu, care primeşte lunar de la stat câte 34.000 de lei româneşti sau 144.911,4 de lei moldoveneşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite