Crama din România a milionarului moldovean Victor Bostan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crama Ceptura, parte a holdingului de firme din Republica Moldova Vinăria Bostavan şi Vinăria Purcari (controlate de omul de afaceri Victor Bostan), se aşteaptă în 2013 la o creş­tere de 20-25% a cifrei de afaceri comparativ cu nivelul de 4 milioane de euro de anul trecut, anunţă zf.ro

Compania a ajuns la 380 de hectare de viţă-de-vie în zona Dealu Mare din judeţul Prahova, România, după ce a preluat 180 de hectare de podgorie în urma unei asocieri cu un alt produ­cător, anticipând o creştere a volumului cu un milion de sticle de vin pe an. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 500.000 euro.
Din cele 180 de hectare de vie, specialiştii Cramei intenţionează să creeze noi soiuri de vin de calitate superioara, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră sau Shiraz pentru vinurile roze şi roşii, şi Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling şi Sauvignon Blanc pentru cele albe.

Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Călugarească, Crama Ceptura va gestiona pe deplin atât operaţiunile de producţie, cât şi de management. Experţii Cramei vor controla întregul proces de fabricare a vinurilor realizate aici – de la procesul agricol şi tehnologic si maturarea vinurilor în butoaie de stejar, până la operaţiunile de îmbuteliere şi distribuţie.

“Crama Ceptura deţine cele mai moderne platforme pentru producerea vinului şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie. Secţia de vinificare primară asigură prelucrearea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de păstrare este de  aproximativ 10 milioane de litri de vin”, a declarat Marcel Grăjdieru, CEO al Cramei Ceptura, citat de businessmagazin.ro. După spusele sale, podgoriile din Valea Călugărească au un potenţial unic de vinificaţie: un microclimat ideal, la o altidudine superioară şi cu expunere sudică optimă. Zona Dealu Mare este renumită în special pentru pentru vinurile roşii, corpolente, pline de caracter. “Aici, Feteasca Neagră e la ea acasă”.

Lucrarile la Crama Ceptura au inceput în martie 2004, iar în septembrie 2005 a fost livrat primul lot de vin. Vinăria de la Ceptura este un proiect susţinut financiar de Uniunea Europeana, volumul investiţiei ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite