Ce acorduri bilaterale între Moldova şi România au fost semnate la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO guv.md
FOTO guv.md

Republica Moldova şi România au semnat joi, 22 noiembrie, la şedinţa comună a guvernelor, care s-a desfăşurat la Bucureşti, un şir de acorduri bilaterale în domenii precum ar fi turismul, educaţia, în sănătate. De asemenea, a fost semnată şi Declaraţia comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Moldova privind eliminarea tarifelor de roaming, transmite IPN.

Un Protocol de cooperare a fost semnat între Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale din România şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării de la Chişinău.

Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării europene de la Chişinău au semnat un Memorandum privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare pentru persoanele cu dublă cetăţenie.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la Bucureşti a semnat un Memorandum de înţelegere cu Biroul Relaţii cu Diaspora de la Chişinău din cadrul Cancelariei de Stat.

Un Memorandum privind promovarea antreprenorialului şi cooperării economice şi corporative a fost semnat între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Economiei şi Infrastructurii. Părţile au mai semnat un Memorandum privind promovarea cooperării în domeniul afacerilor pe pieţe terţe.

Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării de la Chişinău au semnat Declaraţia de intenţie cu privire la crearea unui cadru de instruire intensificată în perspectiva înfiinţării unei unităţi mixte între Armata României şi Armata Naţională a Republicii Moldova.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale de la Chişinău a semnat cu Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti un Plan de acţiuni în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale pentru perioada 2019-2020.

Ministerele de Interne din cele două ţări au semnat un Protocol privind constituirea şi activităţilor echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.

La Bucureşti, a fost semnat şi Contractul de finanţare „Dezvoltări ale sistemului naţional de transport în zona de nord-est a României în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei, precum şi a asigurării capacităţilor de transport spre Republica Moldova”.

Un alt protocol prevede cooperarea interinstituţională între Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale din România şi Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite