Candu: Voi avea grijă ca următorul guvernator al BNM să fie pe măsura standardelor impuse de Sergiu Cioclea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrian Candu via Facebook
FOTO Andrian Candu via Facebook

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a afirmat că va avea grijă ca următorul guvernator al BNM să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea şi echipa sa, după ce ultimul şi-a anunţat demisia marţi, 20 noiembrie.

„Mulţumesc Guvernatorului Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, pentru că din prima zi şi până acum a demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016. Mi-aş dori să fie cât mai mulţi moldoveni instruiţi care s-au afirmat în străinătate şi vină să-şi ajute tara în acest fel”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

Speakerul susţine că „ratele dobânzilor au scăzut la un minim istoric, valuta naţională este stabilă, au venit investiţii străine importante în sectorul bancar”. 

„Creştere, stabilitate şi o legislaţie modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obţinute - acestea sunt rezultatele activităţii Băncii Naţionale din 2016”, a punctat şeful Legislativului.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova (BNM), Sergiu Cioclea, a declarat marţi, 20 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că a depus la Parlament o cerere de demisie din funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite