Liberalii vor să interzică discursurile în limba rusă în Parlament şi accederea în Legislativ a deputaţilor care nu cunosc limba româna: Au avut timp suficient să o studieze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Liberal a propus Parlamentului un proiect de lege privind modificarea unor acte legislative care va avea scopul să oblige candidaţii la funcţia de deputat să cunoască limba română. În caz contrar, aceştia nu vor avea dreptul să acceadă în Legislativ.

În plus, prin iniţiativa respectivă de modificare a Codului Electoral şi a Regulamentului Parlamentului, liberalii vor să interzică traducerea documentelor de lucru ale Parlamentului în limba rusă, precum se practică actualmente, dar şi să interzică discursurile în rusă de la tribuna plenului.

Potrivit liberalilor, în cei 27 de ani de independenţă, „reprezentanţii minorităţilor naţionale au avut timp suficient să studieze şi să posede limba statului suveran în care locuiesc”.

Liberalii susţin că aceste modificări nu necesită costuri suplimentare, ba chiar ar urma să contribuie la reducerea cheltuielilor Parlamentului cu peste 1.5 milioane de lei, „generate de traducerile documentelor de lucru ale Parlamentului în limba rusă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite