Camera de Comerţ şi Industrie caută noi pieţe de desfacere pentru producătorii de fructe şi legume din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii de fructe şi legume trebuie să trimită oferte la Camera de Comerţ şi Industrie, pentru a urgenta procesul de identificare a noilor pieţe de desfacere Foto: Adevărul
Producătorii de fructe şi legume trebuie să trimită oferte la Camera de Comerţ şi Industrie, pentru a urgenta procesul de identificare a noilor pieţe de desfacere Foto: Adevărul

Camera de Comerţ şi Industrie a demarat un proces de colectarea a ofertelor din partea producătorilor de fructe şi legume din Republica Moldova pentru a-i ajuta să găsească pieţe noi de desfacere.

Anunţul a fost făcut de către Sergiu Harea, director al departamentului economie din cadrul CCI în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public Radio Moldova, transmite IPN.

Sergiu Harea a precizat că procesul de colectare a ofertelor a fost lansat cu scopul de a susţine agenţii economici afectaţi de restricţiile la exportul pe piaţa Federaţiei Ruse, pentru a le promova, inclusiv prin intermediul reţelelor internaţionale de marketing.

Potrivit lui Sergiu Harea, producătorii de fructe şi legume pentru a înregistra rezultate şi a-şi găsi parteneri de afaceri este necesar să vină cu oferte comerciale concrete, ce vor conţine informaţii referitor la capacităţile de producere, tipul/soiul produs, termenii de livrare etc. În acest scop a fost elaborat un formulat tipizat, care este publicat pe pagina web a CCI  www.chamber.md, şi care trebuie completat, apoi expediat prin poşta electronică eic@chamber.md. 

Ulterior, informaţiile vor fi sistematizate, distribuite partenerilor de peste hotare ai CCI şi plasate pe reţelele internaţionale de marketing. Serviciile respective vor fi  prestate gratuit de către CCI până pe data de 31 decembrie 2014.

Sergiu Harea a precizat că o bună parte din producătorii de fructe deja se orientează către alte pieţe în afară de cea din Rusia. „Am fost la Ştefan Vodă, acolo producătorii nu aşteaptă să le redeschidă piaţa rusă. Au găsit parteneri de afaceri în Qatar, urde vor exporta prune. De asemenea, negociază cu beneficiari din alte state. Din păcate, producătorii noştri nu sunt obişnuiţi să-şi caute singuri pieţe de desfacere, aşa cum este normal în business, ci aşteaptă să vină să le ia marfa de pe deal”, a spus Sergiu Harea. 

Totodată, CCI şi-a propus şi o amplă campanie de informare a producătorilor de fructe şi legume despre cerinţele de calitate, ambalare, metode şi modele de marketing.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite