Căile ferate din Republica Moldova vor fi modernizate în cadrul unui proiect investiţional de 100 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect investiţional pentru modernizarea reţelei feroviare din Republica Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro, va fi implementat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Băncii Europene pentru Investiţii.

Iniţierea negocierilor pe marginea acordului de împrumut dintre Guvern, BERD şi BEI şi componenţa grupului de negociatori au fost aprobate astăzi de către Cabinetul de miniştri.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a declarat că proiectul vine să susţină acţiunile de modernizare şi dezvoltare a reţelei feroviare, în situaţia când atât infrastructura, comunicaţiile, cât şi materialul rulant al întreprinderii de stat Calea Ferată a Moldovei (CFM) necesită investiţii majore şi imediate.

„Aceste investiţii importante, dintre care 95 de milioane de euro vor sub formă de împrumut şi 5 milioane de euro - grant, vor fi direcţionate pentru reparaţia capitală a liniilor de cale ferată, achiziţia unor vagoane şi locomotive noi“, a precizat oficialul.

Grupul de negociatori va fi condus de către viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vladimir Cebotari, iar în componenţa grupului mai face parte specialişti din domeniul juridic, economic, financiar şi comercial.   
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite