Cadouri de Crăciun de la ministrul Andrei Usatâi. Începând de astăzi Spitalul Republican se comasează cu Institutul de Cardiologie şi cu Institutul de Neurologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrătorii medicali de la institutele de Neurologie şi de Cardeologie vor fi reangajaţi. FOTO Adevărul
Lucrătorii medicali de la institutele de Neurologie şi de Cardeologie vor fi reangajaţi. FOTO Adevărul

Fuzionarea este planificată până la 31 decembrie, timp în care trebuie să fie elaborate şi prezentate spre aprobare organigrama, statele de personal, modificările la Regulamentul Spitalului Republican, dar şi să fie disponibilizaţi şi  reangajaţi lucrătorilor medicali. Sindicatului „Sănătatea” suţine că aceste acţiuni nu sunt argumentate.

Fuzionarea este preconizată şi în cazul Centrului Naţional ştiinţifico-practic de Medicină Urgentă şi Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie. De asemenea, vor fi comasate Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorba” cu Spitalul Dermatologie şi Boli Comunicabile.

Anterior, au fost reorganizate Spitalul Republican de Copii „Emilian Coţaga”, Centrul Naţional de Reproducere Genetică Medicală, Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului, dar şi Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, prin absorbţia Spitalului Ftiziopneumologic „Vorniceni”.

Sindicatul "Sănătatea" spune că aceste reforme nu sunt argumentate şi motivate în favoarea bolnavilor şi economisirii mijloacelor financiare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite