Cadrele medicale de la „Emilian Coțaga“ au protestat în fața Ministerului Sănătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații spitalului „Emilian Coțaga" au spus că vor protesta și mâine. Ministrul Andrei Usatâi insistă să numească un nou director la această instituție, în locul lui Gheorghe Grossu destituit ieri.

Peste 60 de cadre medicale de la spitalul „Emilian Coțaga" au protestat astăzi în fața Ministerului Sănătății, pe fondul revocării din funcție a directorului Gheorghe Grossu, din cauză că n-a respectat normele de procedură în cazul lui Sorin Dița, băiatul de 13 ani decedat pe masa de operație în urmă cu 12 zile, în timpul unei intervenții chirurgicale de extirpare a amigdalelor.

Condamnat la moarte de greșeala medicului

„Considerăm că hotărârea este luată în pripă. Îi înțeleg pe colegii de la medicina legală, dar raportul toxicologic n-a apărut încă și, implicit, n-a fost luat în calcul", spune Sergiu Monu, medic pediatru la secția de Arsuri a spitalului „Emilian Coțaga“.

Anestezicul administrat copilului decedat revine în spitalele din țară

„Directorul nu este vinovat cu nimic. Cred că ar trebui trași la răspundere anestezistul și chirurgul care a operat", precizează și Silvia Muntean, asistentă șefă.Ministrul Sănătății Andrei Usatâi le-a spus protestatarilor faptul că nu renunță la decizia de demitere a directorului Grossu. Totodată, acesta a mai anunțat că va reveni cu un ordin prin care va numi un nou manager, fie dintre vicedirectorii actuali ai spitalului, fie din exterior.

Vom reveni cu amănunte.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite