Buna implementare a reformelor, discutată cu consilierii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Unele autorităţi au capacităţi reduse de reformare şi asimilare a standardelor europene în activitatea desfăşurată, a admis premierul Pavel Filip la o întrevedere cu consilierii de nivel înalt delegaţi de Comisia Europeană pentru a asista autorităţile moldoveneşti. Şeful Cabinetului de miniştri le-a spus că mizează pe sprijinul lor în fortificarea instituţională şi buna implementare a reformelor lansate, transmite IPN.

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, prezent la întrevedere, a încurajat Guvernul să continue implementarea activă a reformelor, subliniind că rezultatele sunt deja vizibile, atât pe plan intern, cât şi în relaţia cu UE, care a evoluat foarte mult în ultima perioadă. Totodată, şeful Delegaţiei a reiterat suportul pentru implementarea măsurilor necesare pentru dezvoltarea ţării, specificând că experţii de nivel înalt au anume această misiune.

Experţii europeni au venit cu o serie de propuneri de măsuri ce pot fi luate pentru stabilizarea situaţiei în diferite sectoare, atât pentru o perioadă scurtă de timp, cât şi pe termen lung. În acelaşi timp, experţii au apreciat deschiderea Guvernului şi a funcţionarilor publici pentru colaborare şi preluare a bunelor practici europene în activitatea sectorială.

Prin intermediul proiectului „Misiunea Uniunii Europene de consiliere în politici publice pentru Republica Moldova”, 26 de consilieri de nivel înalt au fost delegaţi pentru a asista instituţiile publice în implementarea agendei de reforme. Premierul este consiliat de cinci experţi europeni în domeniul reformei administraţiei publice, sectorului financiar-bancar, anticorupţie, justiţie, comunicare şi transparenţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite