Blocul Victorie al prorusului Șor, Congres la Moscova. Expert moldovean: Totul ca să arate că există chipurile susținere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat că Congresul blocului Victorie care este anti- aderării Republicii Moldova la UE va avea loc în data de 9 iunie la Moscova. Unii experți de la Chișinău afirmă că pentru desfășurarea acestuia, Kremlinul va cheltui cel puțin patru milioane de euro.

Congresul blocul anti-UE va avea loc la Moscova. FOTO: Facebook
Congresul blocul anti-UE va avea loc la Moscova. FOTO: Facebook

Oligarhul fugar care se ascunde de justiția moldovenească la Moscova a făcut anunțul privind desfășurarea Congresului prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. 

,,Prieteni, vă confirm că, pe 9 iunie, la Moscova, va avea loc congresul blocului nostru "Victorie"! Ar fi minunat să-l desfășurăm la Chișinău, dar, din păcate, acum este imposibil. Să ne amintim istoria — Vladimir Lenin și-a desfășurat congresele în Elveția, și asta nu l-a împiedicat să învingă. Atunci, ce ne poate împiedica să ne întâlnim pe un teritoriu neutru și prietenos pentru noi — Rusia? Nimic! Cu noi va fi Victoria și viitorul luminos al Moldovei noastre!”, a notat Ilan Șor. 

Punctul de vedere al expertului 

Expertul WatchDog, Valeriu Pașa, afirmă că la Congres vor fi aduse mii de persoane, între care 2500 din Republica Moldova pentru a crea falsa impresie că blocul Victorie se bucură de susținere, în realitate situația fiind altfel. 

,,Kremlinul nu mai are nici o noimă în a cheltui bani nebuni pentru a se amesteca în treburile interne din țara noastră. Pe 9 iunie Șor adună la Moscova o nouă ”masovkă”. Numai din Moldova planifică să aducă 2500 de oameni. Încă mai mulți vânează serviciile rusești din rândurile diasporei moldovenești în Rusia. Totul ca să arate că există chipurile susținere populară pentru ”Blocul” lui Șor”, susține Valeriu Pașa.

Expertul afirmă că suma cheltuielilor pentru organizarea acestui eveniment depășește patru milioane de euro, bani oferiți de Kremlin care urmărește destabilizarea Chișinăului. 

,,Faceți un mic calcul - drum, cazare, bani de cheltuială, câte 1-2 mii de lei de cheltuială pe zi fiecărui ”susținător”. Numai pe asta se duc minim 1100 euro de căciulă. Plus - chirie la o sală mare, accoperire în presă, onorariu lui Kirkorov și Baskov și multe altele.Tot împreună minim 4 milioane de euro vor cheltui numai pentru a face valuri o zi. 4 milioane pe un eveniment! Pe timpuri Dodon atât primea pentru jumătate de an de la ruși. Este foarte important să le explicăm cetățenilor noștri ce se întâmplă. Rusia nu va socoti banii ca să îi aburească pe moldoveni să voteze contra propriei bunăstări și propriului interes”, a conchis acesta. 

Oligarhul fugar Ilan Șor, care s-a ascuns în ultimii ani de justiția de la Chișinău în Israel, se află din data de 25 februarie în capitala Rusiei, Moscova. 

Bloc anti-UE 

Iar în data de 21 aprilie, Ilan Șor, apropiat al Kremlinului, a creat blocul politic Victorie, care va participa la alegerile prezidențiale și referendumul din toamna acestui an, promovând apropierea de Rusia și îndepǎrtarea de UE. Evenimentul de lansare a fost organizat la Moscova, în prezența mai multor personaje controversate, precum Marina Tauber, Evghenia Guțul, Alexei Lungu, președintele formațiunii Șansă sau Vasile Bolea, membru al partidului Renaștere, ambele controlate de Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite