Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor propune o iniţiativă pentru a reduce preţurile la carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul BCS Vlad Bătrîncea
Deputatul BCS Vlad Bătrîncea

Deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor vin cu un proiect care, în opinia lor, va conduce la reducerea semnificativă a preţurilor la carburanţi. Mai exact, fracţiunea propune reducerea cu 50% a accizelor la produsele petroliere şi, totodată, scutirea temporară de TVA a acestor mărfuri importante, transmite IPN.

Deputatul Vlad Batrîncea a declarat, într-un briefing de presă, că această iniţiativă nu va duce la scăderea încasărilor fiscale la buget, deoarece în prezent volumul impozitelor colectate depăşeşte cu 2,5% indicatorul de anul trecut. Reducerea accizelor şi scutirea de TVA au o mare importanţă pentru sfera social-economică, în special pentru sectorul agrar, care se pregăteşte de lucrările agricole de primăvară. De asemenea, este vorba despre reducerea preţului de cost al mărfurilor şi creşterea competitivităţii acestora, ceea ce este deosebit de important având în vedere perturbarea legăturilor comerciale şi economice din regiune.

Autorii proiectului precizează că reducerea preţului la carburanţi va mai permite păstrarea locurilor de muncă şi asigurarea stabilităţii sistemului social în ansamblu. De asemenea, este în curs de elaborare un proiect de lege cu privire la „vacanţele creditare” care prevede îngheţarea plăţilor dobânzilor la credite pe un termen de trei luni, a mai spus Vlad Batrîncea.

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor îndeamnă majoritatea parlamentară să perceapă proiectul de lege prezentat ca o măsură de protecţie socială a cetăţenilor şi nu ca un pas politic. Fracţiunea mizează pe susţinerea acestui proiect în comisia de profil şi la şedinţa în plen a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite