Biserică, distrusă de flăcări. Mănăstirea Cotihana din raionul Cahul a fost afectată de un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica mănăstirii a fost distrusă de flăcări. FOTO: Captură video
Biserica mănăstirii a fost distrusă de flăcări. FOTO: Captură video

Mănăstirea Sfânta Treime din satul Cotihana, raionul Cahul a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit salvarea altarului şi o parte din biserică.

Incendiul a izbucnit din cauza încălcării normelor de utilizare a sobei de încălzit. Focul a afectat 240 de metri pătraţi din suprafaţa bisericii. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că flăcările care au cuprins biserica se extindeau cu repeziciune. Incendiul devastator a avut loc marţi dimineaţa, 5 ianuarie 2016. 

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat că flăcările au afectat circa 60% din suprafaţa locaşului sfânt, fiind distrus în mare parte acoperişul, dar şi bunurile din interior. 

În acest context, pompierii atenţionează populaţia referitor la importanţa respectării normelor de securitate în toate încăperile, în special în biserici pe timpul serviciilor divine. Cetăţenii sunt îndemnaţi să acorde atenţie maximă la folosirea surselor de foc, iar în cazuri de incendii şi alte situaţii excepţionale să apeleze numărul de telefon 901.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite