Liberal-democraţii de la Chişinău vor convoca din nou Consiliul Politic Naţional al formaţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova îşi va convoca Consiliul Politic Naţional pentru a lua o decizie privind participarea la formarea majorităţii parlamentare.

UPDATE Membrii Biroului Permanent Central al PLDM au decis că întrunesc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM. CNP va avea loc la sediul partidului vineri, 8 ianuarie 2016, începând cu ora 11:00. 

---------------------------------------------------------------------------

Şedinţa Biroului politic al PLDM are loc la sediul formaţiunii miercuri, 6 ianuarie 2016, cu începere de la ora 10.30.

Liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a spus după runda de negocieri cu democraţii şi liberalii că urmează convocarea organelor de conducere ale formaţiunii pentru a decide cum va acţiona aceasta în cadrul negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi învestirea unui nou guvern. 

Menţionăm că prima rundă de negocieri a avut loc marţi, 5 ianuarie 2016, iar democraţii şi liberalii îi acuză pe membrii PLDM de blocaj, deoarece aceştia din urmă insistă să desemneze un canditat la funcţia de premier.

Amintim că Republica Moldova se află în criză politică după căderea guvernului condus de Valeriu Streleţ, la sfârşitul lunii octombrie. Preşedintele Timofti a desemnat un candidat la funcţia de premier, fostul premier Ion Sturza. Acesta nu a reuşit să-şi prezinte programul şi echipa de lucru în Parlament, deoarece la şedinţa specială au participat doar 47 de deputaţi, ceea ce a dus la lipsă de cvorum şi şedinţa nu a putut avea loc. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite